— Den retning MDG har tatt i Oslo, har beveget partiet også på landsbasis, stadig lenger fra det jeg håpet og trodde kunne bli et bredt grønt folkeparti, sier Beate Folkestad Habhab.

Melder seg ut av MDG i protest mot partiets støtte til å gi Ukraina våpen

MDGs profilerte lokalpolitiker i bydel St. Hanshaugen og tidligere bystyrerepresentant, Beate Folkestad Habhab, melder seg ut i protest mot vedtak om våpenleveranse til Ukraina. Hun retter også skarp kritikk mot kulturen i Oslo MDG.

Publisert

— Så var mitt medlemskap i MDG over. Det er en skikkelig trist avgjørelse å ta, men jeg henger ikke med lenger, sier Beate Folkestad Habhab (MDG).

På sin Facebook-side utdyper MDGs tidligere bystyrerepresentant og profilerte lokalpolitiker i bydel St. Hanshaugen hvorfor hun nå går ut av partiet.

— MDG i Oslo preget av en ganske liten krets

— Den direkte foranledningen var landstyrets vedtak sist søndag, om å støtte våpenleveranse til Ukraina. Det bryter grunnleggende med det verdigrunnlaget og den uavhengige og systemkritiske politiske agendaen som jeg sluttet meg til da jeg meldte meg inn i 2013, skriver Folkestad Habhab.

MDG-politikeren var i forrige periode fast medlem av Oslo bystyre. I denne perioden er hun medlem av St. Hanshaugen bydelsutvalg.

I innlegget på Facebook kommer Habhab Folkestad også med hard kritikk av hvordan MDG har utviklet seg i Oslo de siste årene.

— Politikkutviklingen, standpunktene og ikke minst kulturen er sterkt preget av en ganske liten krets av MDG-politikere, tett forbundet gjennom både posisjoner og bekjentskaper, skriver hun.

— Dette var trist å høre

Beate Folkestad Habhab mener MDG i Oslo må ta hovedansvaret for at partiet har fjernet seg fra et politisk grunnlaget for et "bredt folkeparti".

— Den retning dette har tatt i Oslo, har beveget partiet også på landsbasis, stadig lenger fra det jeg håpet og trodde kunne bli et bredt grønt folkeparti. Et parti som klarte å løsrive seg fra både blokkpolitikk og tradisjonelle, utprøvde og uvirksomme virkemidler, skriver hun.

En av MDGs mest profilerte politikere både på riksplan som leder av Europabevegelsen og som byutviklingbyråd i Oslo, Hanna E. Marcussen, svarer Beate Folkestad Habhab i Facebook-tråden under innlegget.

— Dette var trist å høre, Beate. Tusen takk for all innsatsen du har lagt ned for partiet og for alle diskusjonene vi har hatt disse årene. Det har jeg virkelig satt pris på, selv om vi ikke alltid har vært enige om alt. Håper våre veier og engasjement møtes igjen ved en annen anledning, skriver Marcussen.

Powered by Labrador CMS