Bård Finne (t.h) blir Vålerenga fotballs nye spiss. Her sammen med daglig leder Erik Espeseth etter å ha signert kontrakten med østkantklubben. Foto: Vålerenga Fotball

Bergenseren Bård Finne (22) kan bli Vålerengas nye målscorer

Publisert

Vålerenga Fotball forsterker angrepsrekka. De neste sesongene kan bergenseren Bård Finne bli klubbens måltyv.

Etter å ha trådt sine barnesko i Brann, reiste Bård Finne til tyske Bundesliga og F.C Køln i 2013. Utenlandseventyret ble ikke helt som forventet, og etter fjorårets sesong i tysk annendivisjon for FC Heidenheinm, lokket norsk elitefotball.

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å forlate tysk fotball, men etter flere samtaler med VIF-trener Ronny Deila, er dette noe jeg virkelig nå ser fram til, sier Finne til VG.

— Stort spisstalent

Finne, som av mange i Brann, ble ansett som et av de største spisstalentene i klubben på mange år, har nå skrevet under en fireårsavtale med Oslo-klubben. Han overtar drakt nummer 11 etter klubblegenden Morten Berre.

Bergenseren er klar på at han nå blir del av et veldig spennende prosjekt rundt Vålerenga-trener Deila.

— VIF har Norges beste trener, og samtalene med han gjorde at jeg ville prøve meg, forklarer han.

VIF får sterkere angrep

Ronny Deila selv er godt fornøyd med klubbens nye tilvekst og håper Finne fort vil finne seg til rette i klubben.

— Bård er i den rette alderen og har kanskje den beste tiden i karrièren foran seg. Han er en spennende spiller og kan bekle en rolle både på kanten og i midten. Det kommer til å gi oss mer angrepskraft og større intern konkurranse om plassene, sier Deila til klubbens hjemmesider.

Powered by Labrador CMS