Snøfylt gate
Det er sendt ut gult farevarsel i store deler av Sør- og Øst-Norge, og på torsdag forventes det mellom 5-10 cm snø i Oslo. Bilde fra januar i år.

Snøtrøbbel i vente – kan påvirke kollektivtrafikken  

Det er sendt ut gult farevarsel for torsdag, og særlig busstrafikken kan bli påvirket. 

Publisert

Snøen som er ventet i Sør-Norge torsdag, kan skape en del problemer for infrastrukturen, varsler meteorologene. Reisende bes om å beregne ekstra god tid. Selv om det nok blir sør som får de største snømengdene, vil også Oslo rammes. 

– I Oslo blir det nok rundt 5–10 centimeter, sier statsmeteorolog Julie Solsvik Vågane.

Meteorologene har sendt ut gult farevarsel som følge av snøfallet, som er ventet å komme tidlig torsdag morgen. Farevarselet varer fram til midnatt torsdag kveld.

– Det blir definitivt nok snø til å skape en del problemer. Det er jo april, og folk forventer ikke snø i like stor grad. Det blir en vinterlig dag i morgen, sier Vågane.

– Kjør etter forholdene

Statens vegvesen kommer med en klar oppfordring om å bruke riktige dekk og kjøre etter forholdene.

– Er det minusgrader eller snøvær der du er, så er det kun vinterdekk som gjelder. Ikke ta sjansen på at det skal gå bra å kjøre på sommerdekk. Tungbiler må være forberedt på å sette på kjetting når føret tilsier det, sier Jørn Jakobsen ved Vegtrafikksentralen øst.

– Våre entreprenører har fortsatt full vinterberedskap og er forberedt på å håndtere været og snøen som er varslet, sier Jakobsen.

Kollektivtrafikken kan rammes 

Ruter har stålsatt seg og satt inn forberedende tiltak. De ber folk beregne ekstra god tid torsdag.

– Vi forventer at dette kan påvirke kollektivtrafikken, og særlig bussene, sier pressetalsperson Øystein Dahl Johansen i Ruter til NTB.

Bane Nor følger situasjonen nøye og sier de er klare til å kalle inn ekstra mannskap.

– Vi er klare til å sette opp til gult eller rød beredskap dersom det blir nødvendig, og personell vil i så fall bli kalt inn. Vinterberedskapen vår er fremdeles oppe og går, sier pressevakt Gunnar Børseth til NTB.

Powered by Labrador CMS