Oslo 20240218. Vinterferien har startet i hovedstaden. Lett snøvær med noen få personer ute på tur og gater i sentrum med lite folk preger byen. Kongens gate i Oslo.Foto: Terje Pedersen / NTB
Snøen kommer tilbake til Sør-Norge og Oslo torsdag. Slik så det ut i midten av februar i Kongens gate i Oslo.

Gult varsel og snø torsdag – så skal det bli 15 grader varmt

Meteorologene har sendt ut gult farevarsel om snø torsdag. I Oslo er det fire dager senere varslet 15 graders varme.

Publisert

Den gule, trekantede varselet med et stort snøfnugg på er velkjent etter en lang vinter. Nå kommer det tilbake etter de første varme vårdagene og strekker seg over nesten hele Sør-Norge.

– Hva har vi gjort for noe galt for å få dette nå?

– Det får andre svare for, jeg har ikke gjort noe galt, men vi får inn nedbør på torsdag og det blir minusgrader i forbindelse med nedbøren. Dette gjelder store deler av Sør-Norge, sier statsmeteorolog Espen Biseth Granan.

Advarer mot sommerdekk

Hvis dette snøværet hadde kommet i januar er det ikke sikkert at det hadde kvalifisert for gul trekant og farevarsel, selv om det kan komme mellom fem og 25 centimeter med snø.

– Nå er det bare veier og mange har lagt om til sommerdekk. Vi ønsker å informere om at det blir et væromslag, sier Granan.

Først regn

Men etter dette tilbakeslaget for våren stiger temperaturene igjen.

– Til helgen blir det mer sønnavind og da vil temperaturen stige markant de fleste stedene og snøen vil smelte. I en overgangsfase fredag det blir regn etter hvert. Videre gjennom helgen blir det såpass mildt at nedbør vil komme som regn.

Lover ikke 15 grader

– Og Yr forteller at det kan bli 15 grader i Oslo?

– Jeg er usikker på om det blir så mildt, men jeg tror vi kan snakke om tosifret antall varmegrader.

Powered by Labrador CMS