Skulptør Signe Solberg står bak det nye kunstverket folk ser når de skal inn på Oslo S. Foto: Privat

En åtte meter skulptur malt i gull vil funkle for forbipasserende på Oslo S

En kunstners hårete idé har blitt til virkelighet: en åtte meter høy skulptur malt i gull og dekket med frynser. All its glory, av Signe Solberg, står nå på sjøsiden av Flytogterminalen, Oslo S.

Publisert

“All its glory” er laget spesielt for fasaden og plassen ved Flytogterminalen. Skulpturen i stål er cirka åtte meter høy, fem meter bred og tre meter dyp. Metervis med frynser vaier i vinden og skaper en bevegelig letthet i den ellers solide konstruksjonen.

– Dette er uten tvil en skulptur som vil bli lagt merke til, spesielt når solen speiler seg og reflekteres i de blanke overflatene. Jeg har hatt idéen til denne hårete ideen ganske lenge. Endelig kunne den realiseres på det jeg anser som et perfekt sted for dette kunstverket, sier kunstner Signe Solberg.

Skulpturen All its glory står nå ved inngangen til flytogterminalen på Oslo S. Foto: Signe Solberg

Mange nysgjerrige barn

Kunstneren håper at skulpturen skal gi folk nye opplevelser på stedet og kan få folk til å se området med nye øyne? Skulpturen kan også utforskes på nært hold, den er laget slik at man kan gå inn i den og bak den.

– Mange barn som passerte da vi holdt på å montere skulpturen ville bort og undersøke den på nært hold. Jeg tror folk umiddelbart blir nysgjerrige på hva det er som glimrer og skinner, og trekkes mot skulpturen.

Hvem er Signe Solberg?

Signe Solberg (33) arbeider med skulpturer og installasjoner. Hun er interessert i hvordan vi lar oss påvirke av abstrakt formspråk, finner mening i det og lager våre egne historier rundt det. Hun leker med former, materialer og kontraster, og kobler blant annet skarpe metaller med myke frynser. Solberg har hatt utstillinger på Vigeland-museet i Oslo og Bomuldsfabriken Kunsthall i Arendal. Flere av hennes skulpturer er laget til det nye sykehuset i Kirkenes.

I morgen kl 17 blir det offisiell åpning av det nye kunstverket, med kunstneren til stede. Da kan alle som ønsker det møte kunstneren og høre mer om skulpturen. Skulpturen er en del av “Rom for kunst”, Bane NOR Eiendoms satsing på temporær kunst på stasjonen.

Powered by Labrador CMS