Et område utenfor inngangen til Byporten fra Oslo S er sperret av.

Bevegelser i grunnen på Oslo S – område sperret av

Sperrebånd er satt opp på sentralstasjonen. Årsaken er oppsiktsvekkende.

Publisert

Røde og hvite sperrebånd og neongulmerkede kjegler og bukker står til hinder for forbipasserende og tar opp deler av gulvplassen like foran den ene av inngangene til kjøpesenteret Byporten fra Oslo S.

Folk må ta en liten omvei rundt for å ta seg forbi sperringene.

På bakkeplan kan man tydelig se at en av steinhellene i det hellelagte gulvet er borte samt at deler av de øvrige hellene står delvis opp fra bakken, visse av dem er også sprukket opp.

– Bevegelser i bygget

Bane Nors pressevakt kunne ikke torsdag svare VårtOslo på årsaken til det hele eller på spørsmål om dette kunne skyldes vanngjennomtrengning på stedet.

Fredag ettermiddag kan kommunikasjonsrådgiver Christina Bottolfsen på sin side avkrefte at det dreier seg om sistnevnte.

Gulvområdet er rammet inn av sperrebånd.

– Løse fliser skyldes ikke vanngjennomtrengning, men små bevegelser i grunnen som igjen fører til små bevegelser i bygget, forklarer hun.

Flere av steinhellene er ødelagte som følge av bevegelsene i bygg og grunn.
Det aktuelle området er mellom Byporten og en av Oslo S sine reklametavler på sentralstasjonen.

– Ikke farlig

Kommunikasjonsrådgiveren betrygger imidlertid raskt med at det ikke er grunn til å bekymre seg over bevegelsene i grunnen.

– Det er ikke noe farlig og noe som oppstår fra tid til annen. Denne gangen har det gitt utslag i form av at det har blitt litt for stort spenn i flisene, forklarer Bottolfsen.

– Flislegger er engasjert og i løpet av neste uke vil skaden være fikset, avslutter hun.Powered by Labrador CMS