Pepsi-reklame på St. Hanshaugen
Her må reklamefirmaet Ocean Outdoor krype til korset og fjerne reklamen de har satt opp på St. Hanshaugen.

Reklamefirma fikk marsjordre. Her rives Pepsi-reklamen vekk i St. Hanshaugen-krysset

Oslo kommune reagerte raskt da det viste seg at det ikke var søkt om tillatelse på to digre Pepsi-reklameskilt på St. Hanshaugen. Nå må reklamefirmaet ta ned plakatene de hang opp. – Det er dominerende og stygt.

Publisert

En rekke naboer reagerte sterkt da de våknet opp tirsdag. Flere følte seg invadert av plakatene som ruvet over det sentrale krysset mellom Ullevålsveien og Waldemar Thranes gate på St. Hanshaugen.

– Det ser jo grusomt ut. Vi er mange som lurer på hvor lenge det skal henge der, og hvem som tjener på dette. Er dette et felles gode? Og burde man ikke forhørt seg med nabolaget? spør nabo Sara Greer Middelthon Moe, som oppdaget reklamen.

En annen person sa i en gruppe for St. Hanshaugen på Facebook:

– Oppfordrer flere om å sende en mail til bymiljøetaten og be om at den gigantiske Pepsi-reklamen som dekker hele bygget i krysset Ullevålsveien/Waldemar Thranes gate fjernes. Virker veldig rart at de har fått tillatelse til å sette det opp.

Reklamestunt

Pressetalsperson i Ringnes, Nicolay Bruusgaard, forklarte at bannerne var en del av en global konseptfornyelse av merkevaren, og vil være synlige på leide flater på ti ulike bygninger i Oslo både denne og neste uke.

Ringnes hadde satt ut oppgaven til et reklamebyrå, Ocean Outdoor.

Og firmaets finansdirektør, Stig Kjos, bekreftet at det ikke hadde søkt om tillatelse, og kalte reklamen for et reklamestunt.

– Utdaterte regler

– Norge og Oslo er restriktivt når det kommer til utendørsreklame sammenlignet med andre storbyer i Europa og verden. Vi mener skilt- og reklameplanen i Oslo er utdatert og ikke nyansert i forhold til beboere og deres adferd, mener Kjos.

– Noen ganger ønsker utendørsaktørene å teste nye formater og plasseringer for å få svar, men vi ønsker ikke å fremprovosere ting. Kommer det klager, så fjerner vi reklamen, og får vi anmodning om å formelt søke, så gjør vi det, sa han til VårtOslo.

Da reklameplakatene plutselig dukket opp, reagerte flere beboere på St. Hanshaugen
Det var vanskelig å unngå å få øye på reklameplakatene på St. Hanshaugen denne uka.

Fikk marsjordre

Kort tid etter fikk reklamebyrået marsjordre fra kommunen. Bymiljøetaten ga firmaet beskjed om å fjerne plakatene i løpet av sju dager.

– Det er søknadsplikt ved oppsett av slik reklame, og bymiljøetaten har ikke mottatt en søknad i dette tilfellet. Vår vurdering er at skiltene er trafikkfarlige og må fjernes, og vi vil kontakte reklameeier med forhåndsvarsel om vedtak, sa pressevakt Bård Eion Flaen til Kom24, som omtalte saken først.

Nå reagerer naboene på St. Hanshaugen med lettelse.

– Så bra at dere er så våkne. Har ikke vært nede på Haugen på en stund. Slike stunt må påtales og følges opp. Sette opp slik reklame uten tillatelse er straffbart, og det er dominerende og stygt, kommenterer en nabo på Facebook.



Powered by Labrador CMS