Etter at tre bandykamper var blitt avlyst på grunn av farlig is, valgte Tor Audun Sørensen og Bandyforbundet å stenge banen for voksen-bandy.

Bandyforbundet stenger Voldsløkka for voksen-bandy. Tragisk, sier forbundet

Luftlommene i isen som fører til krakelering, gjør at Sagene IF og Skeid mister tilgang til hjemmebanen sin. Voldsløkka vil fortsatt være åpen for skøyteløpende publikum.

Publisert

Etter en befaring onsdag 15. desember, bestemte bandyforbundet å stenge Voldsløkka for voksen-bandy ut sesongen.

— Dette er tragisk, både for oss og for Skeid og Sagene IF som mister sin hjemmebane. Vi hadde ikke noe valg, og allerede tre kamper har blitt utsatt på grunn av sprekker i isen, sier utviklingssjef i bandyforbundet Tor Audun Sørensen.

Luftlommer i isen gir sprekker

Det har kommet luftlommer i isen, og isen har følgelig krakelert på store deler av kunstisbanen. Det har blitt dannet sprekker som anses for farlige for bandyspillere i full fart.

— Om en skøyte kommer ned i en slik sprekk, kan det oppstå svært farlige skader, og det kan vi ikke ta sjansen på. De aktives sikkerhet har høyeste prioritet, sier Sørensen

Stengingen av Voldsløkka gjelder kun for bandy på voksennivå.

Torsdag arbeidet banemannskapet på Voldsløkka med å utarbeide skadene på banen. Skeid trente torsdag kveld og var veldig fornøyde med hvordan forholdene da var.

Oppstår i kulda

— Så lenge vi har grader rundt, eller i underkant av, null, går det an å holde isen ved like. Da blir kunstisbanen omtrent som en naturisbane. Blir det kaldere, ned mot minus ti grader, vil isen på grunn av luftlaget kunne krakelere igjen. Vi i bandyforbundet berammer kamper for hele sesongen, og må være sikre på at isen er sikker. Derfor velger vi å stenge banen for 11-er bandy ut sesongen, sier Sørensen.

Isen legges på Voldsløkkas landhockeybane. Underlaget må være ordentlig mettet med vann, som ei myr, før det fryser til, sier Tor Audun Sørensen.

Vil samarbeide med bymiljøetaten

Sørensen forteller at siden kunstisekspertene som var på befaring på Voldsløkka ikke kunne si hvorfor det var blitt dannet luftlommer i isen, kunne de heller ikke helt nøyaktig si hva som måtte gjøres for å friskmelde isen på Voldsløkka.

Bandyforbundet håper å kunne samarbeide med bymiljøetaten for å komme fram til et svar, men mye tyder på at vanngjennomtrengeligheten fra toppdekket ned til fryserørene ikke er godt nok.

Voldsløkka har et toppdekke for landhockey om sommeren. Flere kunstisbaner på Østlandet har et toppdekke av kunstgress for fotball på sommeren.

Dette er baner hvor det ikke har vært større problemer med luftlommer. Utviklingssjef Sørensen kunne ikke si noe om det er dette toppdekket for landhockey som gir problemene.

Bandy er vanvittig gøy, og når isen ligger klar til kamp, glemmer bandyfolket alle problemene med regnvær, kakelinne og annen styggedom. Her er det Skeids Truls Skrettingland som viser skøyteferdigheter.

Værproblemer, isproblemer og koronaproblemer. Listen over utsatte kamper i bandyen er lang og vond.

— Bandy er vanvittig gøy. Tenk deg å suse over en speilblank isflate i full fart, med kølle og ball, mens sola speiler seg i isparketten, sier Sørensen.

Bandyfolket reiser seg fort og da er «alt» bare en fryd.

Hjemmekamp i Mjøndalen

Skeids neste hjemmekamp spilles i Mjøndalen 22. desember. Andre juledag er bandyfolkets ekvivalent til Holmenkollsøndagen. Da har Skeid blitt satt opp til hjemmekamp på Voldsløkka mot Drammen.

VårtOsloHos får opplyst av Oslo og Akershus bandyregion om at den kampen vil bli omberammet. Dermed mister Voldsløkka sitt viktigste arrangement på denne siden av nyttår. En kamp både spillere, publikum og banemannskap hadde sett fram til.

I fjor skulle NM-finalene for herrer og damer gått på Voldsløkka i anledning Sagene IF sitt 100-årsjubileum. Da ble sesongen avbrutt av smittevernhensyn, og NM-finalene avlyst. Årets NM-finaler var derfor tenkt lagt til Voldsløkka. Finalekampene blir nå høyst sannsynlig avholdt på en annen bane.

Powered by Labrador CMS