Statsminister Erna Solberg (H) på Ekeberg under Pride-markering.

Scandinavian Leather Men Oslo fikk Bamsepris fra Erna Solberg

Erna Solberg tildelte Scandinavian Leather Men (SLM) Æresbamseprisen fra Bamseklubben lørdag. Utdelingen er del av Oslo Pride-arrangementene.

Publisert

Prisutdelingen foregikk på Bamseklubbens MegaBear Piknik på Ekebergsletta, og var del av Oslo Prides koronavennlige direkteoverførte parade, arrangert av FRI Oslo og Viken.

— Vi har blitt utnevnt til årets Æresbamse av Den norske bamseklubb, og som en liten særorganisasjon som Scandinavian Leather Men, SLM, er det ganske stort, sier SLM-president Marius Hofseth til NTB.

Et inkluderende fetisjmiljø

«Lærhomseklubben» ble etablert i allerede i 1975, og har rundt 400 medlemmer. Hofseth forteller at den fungerer som et trygt sted for «menn som liker menn i lær».

Klubben får prisen på grunn av arbeidet de har gjort for å fremme et fellesskap for homofile og bifile menn. De jobber aktivt for et inkluderende miljø, som også inkluderer transmenn, og med å bekjempe rasisme.

Litt for varmt med mye lær på Ekebergsletta i dag. Men Bamseklubben sørget for ordentlig innmarsj.

— Det er mange som ser på oss med litt skeivt blikk, og det å få en sånn uhøytidelig, men likevel viktig pris, viser at veldig mange setter pris på det frivillige arbeidet vi gjør for det homofile miljøet i Oslo, sier Hofseth.

Aksept er ikke en selvfølge

Hofseth ble overrakt prisen av statsminister Erna Solberg (H), som sier hun støtter arbeidet med å skape inkludering rundt ulike uttrykksformer knyttet til seksualitet og kjønn.

— Det er viktig å gi aksept for alle grupper. Pride og arrangementene her dreier seg om masse folk som gjør en frivillig innsats for å skape et inkluderende miljø for dem som har et fellesskap rundt sin måte å ha sitt uttrykk på, sier statsministeren til NTB.

— I min levetid har vi vært gjennom en stor forandring i synet på homofili, seksualitet og kjønnsidentitet. Men det er viktig å ta vare på det og ikke ta det som en selvfølge. Ikke minst er det viktig for alle de unge menneskene som har spørsmål rundt hvem de er og hvem de er glad i, sier Erna Solberg.

Verdifull i samfunnet

At statsministeren troppet opp på Ekebergsletta er viktig for å synliggjøre aksept for det skeive fetisjmiljøet, mener Hofseth.

— Det betyr en anerkjennelse av at vi ikke lenger er en kriminell utgruppe. Vi er ikke lenger en gruppe med sykdomsdiagnose, men faktisk et verdifullt bidrag i samfunnet, sier Hofseth.

Også leder i Bamseklubben, John Earhart, understreker viktigheten av at statsministeren valgte å stille opp og dele ut prisen.

— At statsministeren kommer for å gi en pris til en organisasjon som fremmer noe som har vært veldig skambelagt, som det er mange myter rundt og som er stigmatiserende, det synes jeg er stort, sier han til NTB.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS