Unibuss Tur er nå kjøpt opp av Oslobuss.

Unibuss-selskap kjøpes opp av konkurrent

For å ha fokus på «optimal drift av selskapets store anbudskontrakter», tar Unibuss grep.

Publisert

Med konkursspøkelset hengende over seg som følge av varslede bøter etter vinterens busskaos, har det stormet rundt hardt pressende kommunalt eide Unibuss det siste halvåret. 

Som ledd i arbeidet med å optimalisere driften og holde fokuset på de store anbudskontraktene, er datterselskapet Unibuss Tur nå solgt til konkurrenten Oslobuss, opplyser Unibuss.

Kontrakten mellom Unibuss Tur og Oslobuss ble signert mandag 27. mai.

Administrerende direktør Atle Rønning i Unibuss.

– Gjennom salget av datterselskapet Unibuss Tur går Unibuss som selskap ut av dagens satsing på turbuss-virksomhet. Turbuss er en spennende del av bussbransjen, men Unibuss ønsker i tiden fremover å fokusere fullt ut på drift av våre anbudskontrakter, sier administrerende direktør Atle Rønning i Unibuss i en pressemelding.

– Vi ser imidlertid et stort potensial i turbransjen og Unibuss Tur sine ansatte og har derfor ønsket å selge selskapet til en aktør som har rett fokus og evne til å løfte og videreutvikle Unibuss Tur. Vi er svært fornøyde med å ha inngått kontrakt med en så anerkjent aktør som Oslobuss, fortsetter den administrerende direktøren.

Beholder jobben

Unibuss Tur, som har tilbudt turbusstjenester siden 1996, har 18 ansatte og 20 busser, med hovedsete i Oslo samt egen avdeling i Vestfold. 

Salget til Oslobuss, som gjelder salg av aksjene i selskapet, får ingen konsekvenser for ansatte i selskapet, og alle sjåfører og nåværende ansatte i Unibuss Tur får beholde sine jobber.

De ansatte vil i en tid fremover fortsatt jobbe i Unibuss Tur AS, inntil selskapet skifter navn i løpet av året, ifølge Unibuss.

Det påpekes samtidig at kontrakten med Ruter som gjelder kjøring med minibuss på oppdrag for Ruter i Follo, ikke er en del av transaksjonen med Oslobuss. Kontrakten og de ansatte som er tilknyttet denne, blir overført til Unibuss AS.

Over 100 ansatte

Oslobuss har i dag over 100 ansatte og 40 busser med hovedkontor på Haugenstua.

– Oslobuss opplever stor pågang fra både eksisterende og nye kunder. Ved å kjøpe Unibuss Tur får vi en rekke sjåfører og busser til i stallen. Det er vanskelig å rekruttere dyktige bussjåfører i Norge i dag, så vi har vært spesielt opptatte av de menneskelige ressursene i Unibuss Tur, uttaler daglig leder i Oslobuss, Fredrik Eijerstam.

– Vi øker nå busskapasiteten vår betydelig, noe som vil komme våre kunder til gode, legger han til.

– Ingen erfaring fra bussbransjen

Siden Oslobuss startet opp med én turbuss for godt og vel 20 år siden, i 2002, har selskapet vokst i omfang og blitt en betydelig aktør innenfor turbuss-segmentet.

På kundelisten står alt fra stat og kommune til private selskaper og idrettslag, ifølge selskapet selv. I 2019 satset turbuss-selskapet med elturbusser som et ledd i satsing på ny teknologi og bærekraft.

Daglig leder Fredrik Eijerstam i Oslobuss.

– Vi er et familieeid selskap, og ingen av oss hadde erfaring fra bussbransjen fra før. Vi har tatt med oss et tankesett fra utsiden og er et friskt pust i bransjen. Vi så tidlig at det var mye å hente innen bærekraft og miljø, oppfølging av sjåfører med digitale verktøy, gode sjåførprogrammet for opplæring samt å kunne tilby de ansatte muligheten til å ha en jobb innenfor turbuss-segmentet som kan kombineres med et vanlig familieliv, avslutter Eijerstam.

Powered by Labrador CMS