Overblikket

Trenerne Roy Johansen (t. v) og Kjell Espen Knutsen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Når skal stallen til Vålerenga hockey etterfylles?

Jeg skulle ønske Roy Johansen og Espen «Shampo» Knutsen kunne snakke fritt til vif-hockey.no og vise oss den røde tråden i planen sin.

Publisert

Som nevnt i forrige «Overblikket» hadde vi to jernmenn med da landslaget var i Sveits forrige uke, Tobias Lindström og Magnus Brekke Henriksen. Veldig lite å skrive hjem om fra de to kampene egentlig, kun litt utvisninger.

Dog, Jørgen Karterud scoret to mål mot Slovakia. Jørgen er i dytten både der og der, og vi gleder oss til han kommer hjem til nye Jordal Amfi! Han er altså ikke i dytten her enda, så vi sitter på gjerdet og venter på ham.

Overblikket

Hockeyspalten Overblikket produseres av den (ikke) alltid objektive iskriger-kommentatoren Atle Enersen. Spalten går ut hver fredag.

Hører du, Jørgen? Vi venter på deg!

Når er det nok?

Christoffer Larssen Berger spant ut av Jordal-dalen i et forrykende tempo, opp til Narvik. Vi mistet dermed enda en spiller. Med to mål, tre assists og +3 var han ikke den viktigste brikken i det etter hvert så kompliserte Vålerenga-puslespillet. Uten å snakke ned Berger, så var han i hvert fall en som kunne være med å dra litt av lasset.

Nå dro han til Narvik, og man kan jo gjette hvem som scorer mot oss neste gang vi møtes…

Christoffer Larssen Berger kom fra Stjernen denne sesongen, men gjorde ikke noen stor suksess i Vålerenga. Foto: Stjernen hockey

Men når er det nok? Når skal stallen etterfylles? Vi har hørt det er sagt flere ganger denne sesongen; vi skal ikke ha flere inn. Vi har ikke penger.

No ca$h.

Well… Vi har da fått frigjort lønnsmidler fra de skadede spillerne som nå er underlagt NAVs klamme labb?

Spør for en venn. #koz og #klemz.

Etter Manglerud Star

Torsdag aften var Vålerenga på besøk i garasjen på Manglerud. Det ble en tung affære. Vålerenga hadde to registrerte skudd på mål i den 1. perioden. Det sier ganske mye. Noen vil argumentere med at puckene visstnok fløy rundt ørene på Manglerud Stars målvakt Brent Moran, men det var heller ikke tilfelle.

I andre enden av banen var tallet 13.

Og mens det var full krig i Vålerengas sone, røyka man fredspipe i Manglerud Star sin.

Det er en kjent sak i alle idretter som innbefatter mål at skal man score må man skyte på mål. I hvert fall alle idretter med offside – og sikkert et par andre også.

Men så kommer spørsmålet snikende. Har jeg for høye forhåpninger til Vålerenga denne sesongen, og spesielt i nåtid hvor vi har en skadeliste lang som et vondt år? Til kampen i garasjen mønstret vi 14 mann + to målvakter.

14 spillere…

Vi var en back unna tre femmere. Da virker det hysterisk å ha sendt Berger til Narvik. Og ingen forklarer noe, tilbake sitter rådville fans og lurer på hva fanden det er som skjer. Hadde vi hatt Berger kunne Andreas Stene spilt offensiv back. Mot Manglerud er det høyst mulig å benytte seg av offensive backer, gjerne en i hvert par.

Andreas Stene kunne blitt brukt bedre i kampen mot Manglerud. Foto: Atle Enersen

Vi måtte vel ikke sende Berger nå med én gang? Han kunne fint spilt de siste to kampene før jul før han satte snuten nordover?

Og dere som så kampen, dere så gutta kjempe som løver. Det stod ikke på innsatsen. Men gutta virket slitne. Det var tunge skøytetak. Og når noen spillere logger 25+ spilte minutter i kamp etter kamp, skjønner man at det ikke spruter av beina.

Pumpe pucker på mål

Så hvordan skal vi vinne i tida som ligger foran oss da?

Vi kan begynne med å pumpe pucker på mål. Ikke alle andre steder. Dette skal spillerne kunne, det er basisferdigheter. Ja da, det ser enkelt ut fra tribunen. Og når vi pumper inn pucker på mål må vi ha noen foran kassa til å ta seg av styringer og returer. Gjerne en til hver oppgave.

Skape trafikk foran mål. Blinde motstanders målvakt. Dette er ett moment. Spør du Roy Johansen, har han garantert flere.

Kampen endte 6-2 til Manglerud Star. Ikke noe å si på det. Jeg sliter ikke med tung depresjon av resultatet, jeg trenger ikke tunge terapitimer i etterkant. Ikke på grunn av dette i hvert fall.

Men jeg skulle ønske Roy Johansen og Espen «Shampo» Knutsen kunne snakke fritt til vif-hockey.no og vise oss den røde tråden i planen.

For det er en plan…?

Det bør vi ha. For i morgen venter Storhamar på oss til «hjemmekamp» i fjellhallen på Gjøvik. I en hall proppfull av Storhamar-supportere, med et heltent Storhamar-lag klare, ja da må vi ha en plan annet enn å tape minst mulig. Jeg skjønner at vi sårt trenger de pengene det bringer oss, men å oppgi hjemmebanefordelen er hysterisk.

Du planlegger ikke for et tap i kamp i Vålerenga.

Aldri!

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…

Les flere overblikk her.

Powered by Labrador CMS