Arkitekten Renzo Piano tegnet Astrup Fearnley-museet som åpnet på Tjuvholmen i 2012. De to bygningene er blitt en av Oslos mange nye arkitektur-attraksjoner. Foto: George Rex/Flickr

Selger Meraker Bruk til inntekt for Astrup Fearnley-museet

Stiftelsene som eier Meraker bruk sier de selger til Statskog for å finansiere driften av Astrup Fearnley-museet i Oslo, som de også eier.

Publisert

Onsdag formiddag skrev flere medier at staten kjøper Meraker Brug. På en pressekonferanse senere onsdag kommenterte statsminister Jonas Gahr Støre, landbruks- og matminister Sandra Borch og selgers representant Richard Arnesen salget.

Arnesen er glad for at nettopp Statskog kjøper bruket.

– Vi setter stor pris på Statskogs vilje til å fortsette driftsmodellen Meraker bruk har hatt i mange år, og at ansatte fortsetter i sine stillinger. Det er også vesentlig at det gode forholdet mellom Meraker kommune og Meraker bruk fortsetter, sier Arnesen.

Selger med tungt hjerte

Når de selger stiftelsen, er hensikten å skaffe kapital Astrup Fearnley-museet for samtidskunst.

– Stiftelsen må bygge opp sin kapital for å understøtte driften av Astrup Fearnley-museet og å fornye kunstsamlingen. Museets samling av samtidskunst er en stor samling, og har så høy kvalitet at den er viden kjent også utenfor landets grenser.

Det er stiftelsen Hans Rasmus Astrup og stiftelsen Thomas Fearnley, Haddy og Nils Astrup som selger eiendommen. Og på vegne av stiftelsene sier Arnesen at det er med tungt hjerte de velger å selge.

Powered by Labrador CMS