Kristin Vinje er den mest kjente av de åpne søkerne på stillingen som direktør i Utdanningsetaten. Foto: Heiko Junge / Scanpix

19 personer ønsker å ta over jobben til Astrid Søgnen, som direktør i Utdanningsetaten

– Vi søker en samlende og utviklingsorientert leder med sterkt engasjement for barn og unges oppvekst og læring, står det i jobbannonsen for ny direktør i Utdanningsetaten. Se oversikten.

Publisert

Den nye direktøren i Utdanningsetaten skal fylle skoene til Astrid Søgnen, som hadde direktørjobben i 19 år og som gikk av mot sin vilje i november i fjor.

Ifølge utlysningen må direktøren «være trygg i rollen som øverste leder, ha mot til å fronte vanskelige beslutninger og håndtere krevende situasjoner med høy kompleksitet. Etatens nye direktør må ha god rolleforståelse som virksomhetsleder i Oslo kommunes styringssystem».

To hemmelige

Av de 19 søkerne har seks trukket seg, mens to har bedt om at deres navn unntas offentlighet. Kjønnsfordelingen er ti kvinnelige og ni mannlige søkere.

Blant de mest aktuelle navnene er tidligere stortingsrepresentant for Høyre og skolebyråd i Oslo i perioden 2009 til 2013, nå visedekan ved Universitetet i Oslo, Kristin Vinje.

Blant søkerne ellers er Marianne Mette Stenberg, rektor ved Majorstuen skole. Inga Britt Kjellevold Haugen, avdelingsleder i Blindeforbundet. Og Muniarajan Ramakrishnan, professor i klinisk psykologi ved Universitetet i Oslo.

Avdelingsdirektør søker

Fra internt søker Hilde Gran. Hun er avdelingsdirektør i Utdanningsetaten og har tidligere vært rektor på Haugerud skole.

Utdanningsetaten er en av landets største offentlige virksomheter med sine mer enn 15.000 ansatte. Stillingen som nå er lyst ut, er et åremål.Direktør Utdanningsetaten-1

 

Powered by Labrador CMS