27-åringen er dømt til 36 dager betinget fengsel og 15.000 i bot etter å ha brukt identiteten til en navngitt kvinne i en Tinder-profil. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Oslomann opprettet Tinder-profil med kvinnes identitet og inviterte mann på overnatting

I Oslo tingrett la den 27 år gamle mannen alle kort på bordet og hevdet han misbrukte en navngitt kvinnes identitet på sjekkeappen Tinder som en spøk.

Publisert

Det var i april i fjor at den 27 år gamle oslomannen, i forbindelse med bruk av appen
Tinder, utga seg for å være en navngitt kvinne.

Ved å lage en Tinder-profil med fornavnet hennes samt oppgi hennes fulle navn og adresse, kom 27-åringen i kontakt med en mannlig Tinder-bruker.

Politimann dømt for Tinder-svindel

Det ble i samtalen avtalt at Tinder-brukeren skulle komme til kvinnen på besøk og overnatte, skriver Oslo tingrett i dommen mot 27-åringen.

Det finnes liten rettspraksis som kan gi en pekepinn på hvordan opprettelse av falske profiler på sjekkeapper som Tinder skal straffes.

Men i fjor ble en 26 år gammel politimann dømt til å betale en bot på 6.000 kroner for å ha opprettet en Tinder-profil under falskt navn, som inneholdt bilder av en norsk eliteseriespiller i fotball, uten tillatelse fra sistnevnte, skriver VG.

15.000 i bot og betinget fengsel

I dommen mot den 27 år gamle mannen, som utga seg for å være en navngitt kvinne, skriver retten at det kan ikke legges til grunn at lovbruddet har skapt andre
praktiske problemer enn at fornærmede ble kontaktet av en enkelt Tinder-bruker, som
hadde blitt lurt av den falske profilen.

Likevel mener retten at det ikke er grunnlag for å idømme 27-åringen ubetinget fengsel. Mannen var tiltalt etter straffelovens paragraf 202, som har en strafferamme på to års fengsel. Ettersom 27-åringen godtok at rettssaken ble avgjort ved såkalt tilståelsesdom fikk mannen strafferabatt.

Aktor i saken la ned påstand om betinget fengsel og en bot. Tingretten sa seg enig med påtalemyndigheten, og satte straffen til 36 dager betinget fengsel og bot på 15.000 kroner.

Powered by Labrador CMS