Fra nyåret 2018 til midtsommeren 2019 har kassereren tilstått å ha underslått nær en halv million kroner fra amatørkoret i Oslo sentrum. Foto: André Kjernsli
Fra nyåret 2018 til midtsommeren 2019 har kassereren tilstått å ha underslått nær en halv million kroner fra amatørkoret i Oslo sentrum. Foto: André Kjernsli

Kassereren underslo 487.000 kroner fra amatørkoret i Oslo. Fikk strafferabatt fordi han tilsto

I ett og et halvt år gikk det penger fra sangkoret i Oslo og inn på kassererens to private kontoer. I avhør valgte 51-åringen å legge alle kort på bordet.

Publisert

Tilsammen skal den 51 år gamle kassereren ha underslått 487.212 kroner fra amatørkoret som holder til i Oslo sentrum.

Amatørkoret er blandet og har omlag 30 voksne medlemmer. Blant inntektene koret oppgir å ha er grasrotandel fra Norsk Tipping.

Fikk tilståelsesdom

Underslagene 51-åringen ble siktet for skal ha pågått fra januar 2018 til midt på sommeren 2019. Pengene skal ha blitt overført til kassererens kontoer via nettbank.

Men fordi mannen valgte å legge alle kort på bordet da siktelsen forelå får 51-åringen en såkalt tilståelsesdom. Det innebærer strafferabatt selv om den underslåtte totalsummen er så høy at bedrageriet anses som grovt.

— Siktede har avgitt en uforbeholden tilståelse i retten i dag. Riktigheten av tilståelsen styrkes av de øvrige opplysninger i saken, herunder anmeldelse fra styrets leder, politirapport av 12. august 2018 vedrørende gjennomgang av bankdokumentasjon og kontoutskrifter fra den aktuelle perioden, skriver Oslo tingrett i dommen.

Halvt år i fengsel

Det klare utgangspunktet ved alle grove underslag i Norge er at dette skal straffes med ubetinget fengsel.

— Siktede har gitt en uforbeholden tilståelse og har med det lettet etterforskningen og gjort at saken kan gå som tilståelsessak. Han skal ha fratrekk i straffen for dette, heter det i dommen mot den 51 å gamle mannen.

Dermed endte tilståelsesdommen med at kassereren fikk seks måneders ubetinget fengsel for å ha underslått nær en halv million kroner. I tillegg er han dømt til å betale tilbake hele summen til amatørkoret.

Powered by Labrador CMS