Til venstre i bildet står Nokas-vekteren som er politianmeldt for vold mot Jens Jensen. Vekteren er midlertidig suspendert fra tjeneste. Foto. André Kjernsli
Til venstre i bildet står Nokas-vekteren som er politianmeldt for vold mot Jens Jensen. Vekteren er midlertidig suspendert fra tjeneste. Foto. André Kjernsli

Vålerenga-nabo politianmelder både en vekter, Nokas og Obos etter voldsepisode ved Sotakiosken

Jens Jensen ble lagt i bakken og skadet av en vekter under en protestaksjon ved Sotakiosken på Vålerenga. Nå er både vekteren og vekterselskapet Nokas og Obos politianmeldt av Jensen.

Publisert

– Jeg anmelder episoden siden jeg føler at jeg nærmest ble overfalt av vekteren ved markeringen vår, sier Jens Jensen om voldsepisoden ved Sotakiosken mandag morgen.

– Til tross for at jeg ikke gjorde noe motstand, brøt han meg ned med kvelertak og kastet meg rundt. Da han satte kneet sitt mot halsen min og trykket til så det svartnet for meg, trodde jeg det skulle gå riktig ille, sier familiefaren til VårtOslo.

Vekter suspendert under granskning

Jensen og flere andre møtte mandag morgen opp for å protestere og hindre Obos i å demontere Sotakiosken i Etterstadgata på Vålerenga. Det utviklet seg etter kort tid til voldelige tumulter som er dokumentert  i en video, som VårtOslo har publisert i sin helhet.

– Jeg har anmeldt vekteren for det han gjorde mot meg. Videre har jeg anmeldt de som leide ham inn og har et ansvar for vekterens handlinger. I dette tilfellet er det vekterselskapet Nokas og Obos, sier Jens Jensen.

Obos vil demontere og flytte Sotakiosken 10-15 meter vekk fordi den står i veien for utbygging på tomta bak. Foto: Arnsten Linstad
Obos vil demontere og flytte Sotakiosken 10-15 meter vekk fordi den står i veien for utbygging på tomta bak. Foto: Arnsten Linstad

VårtOslo har vært i kontakt med både Nokas og Obos etter at Jensen leverte sin anmeldelse til politiet.

— Vi er midt i en granskning av det som skjedde. Derfor er det vanskelig for oss å kommentere anmeldelsen, sier kommunikasjonsdirektør Ådne Mauritzen i Nokas.

Vekteren som skal ha skadet Jens Jensen er midlertidig suspendert fra tjeneste, opplyste Nokas tirsdag.

Felles beklagelse fra Obos og Nokas

Heller ikke Obos kommenterer politianmeldelsen fra Jens Jensen utover en kort sms til VårtOslo.

– Obos tar informasjonen din til etterretning, skriver kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i Obos.

Tirsdag denne uken gikk Obos og Nokas ut med en felles pressemelding der de beklager voldshendelsen ved Sotakiosken mandag morgen. En vekter fra Nokas brukte unødig fysisk makt, heter det videre i pressemeldingen.

– På vegne av Obos beklager jeg sterkt det som har skjedd. Hendelsen skjedde på vår eiendom, og det er vi som hyret inn vektere fra Nokas, skrev Åge Pettersen.

Lastebilene med spesialutstyr som skulle brukes i arbeidet med å demontere Sotakiosken. Men arbeidet ble stanset da det ble voldelige sammenstøt mandag. Foto: André Kjernsli
Lastebilene med spesialutstyr som skulle brukes i arbeidet med å demontere Sotakiosken. Men arbeidet ble stanset da det ble voldelige sammenstøt mandag. Foto: André Kjernsli

Jens Jensen måtte behandles på sykehus for skadene han fikk da Nokas-vekteren la ham i bakken og presset kneet mot halsen hans. Familiefaren beskriver det han opplevde som det mest ubehagelige han noensinne har opplevd.

– Jeg følte ikke at det var livsfarlig før han satte kneet mot halsen min, fortalte Jensen mandag kveld.

— Har det ikke så godt

To dager senere, onsdag kveld, snakket familiefaren med VårtOslo etter å ha levert politianmeldelsen.

– Hvordan har du det nå?

– Ikke så godt. Jeg føler meg fortsatt mørbanket. Jeg har hjernerystelse og veldig vondt inne i halsen. Det er ikke bare fysiske spor, det henger igjen et visst ubehag etter det som skjedde, forklarer Jensen.

– Hvorfor anmelder du flere enn den enkeltvekteren som skadet deg?

– Nokas og Obos har et arbeidsgiveransvar overfor sine ansatte, og derfor har jeg anmeldte dem. Prosjektlederen fra Obos var til stede hele tiden og ga vekterne fra Nokas instruksjoner om hva de skulle gjøre. Da det hele gikk helt over styr, så kunne han stoppet eller prøvd å stoppe vekterne. Men det gjorde han ikke, sier Jens Jensen.

– Obos og Nokas har beklaget det som skjedde. Hva synes du om det?

– Det er bra at de beklager og responderer, men før dette skjedde har vi forsøkt å komme i dialog med Obos. Uten å lykkes. Men når dette skjer og media kommer på banen, så kommer de i direkte kontakt med Obos med en gang.

– Jeg synes det er trist at en så stor aktør som Obos ikke er interessert i å ha en reell dialog med folk fra nabolaget på Vålerenga, sier Jens Jensen.

Powered by Labrador CMS