Hagegata utenfor Tøyen skole er tydelig merket som 30-sone. Men mange bilister raser forbi i langt høyere hastighet. Foto Arnsten Linstad

Venstre sikret bystyreflertall for fotobokser på skolevei

Publisert

Byråkrat-tabbe og sendrektighet i det rødgrønne byrådet har ført til at ingen skoleveier i Oslo er blitt sikret med fotobokser til skolestart.

Men nå har et enstemmig bystyre fulgt Venstres forslag om å gi byrådet marsjordre; Vegvesenet og kommunen må få satt opp fotobokser ved flere skoler. Fra bystyrets talerstol påpekte Venstres Odd Einar Dørum at han som tidligere samferdselsminister med selvsyn har sett hvor effektivt fotobokser reduserer råkjøring.

– På studietur til Sveits fikk jeg for mange år siden se hvordan selv den mest søvnige bilist våknet ved synet av fotobokser. Det er et ekstremt effektivt atferdsregulerende tiltak og en billig måte å sikre barns skolevei, poengterte Venstres politiske ringrev.

– Stopp brevskrivingen og snakk sammen

VårtOslo har tidligere avdekket hvordan en byråkrat-tabbe hos Bymiljøetaten førte til at Statens vegvesen aldri fikk noen formell henvendelse fra Oslo kommune om å sette i gang en forsøksordning med fotobokser ved skoler.

Resultatet er at det ved årets skolestart ikke er en eneste skole i Oslo med fartsregulerende fotobokser. Miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) orienterte bystyret om hva som er blitt gjort.

– Jeg er svært opptatt av at skoleveiene blir sikret. Nå er det skrevet brev til Vegvesenet om å starte forsøk med fotobokser, sa samferdselsbyråden.

Venstres gruppeleder, Guri Melby, fikk med seg et enstemmig bystyre på fotobokser ved skoler. Foto: Arnsten Linstad

Uttalelsen fikk Venstres gruppeleder, Guri Melby, til å reagere.

– Jeg anbefaler miljø- og samferdselsbyråden å heller sette seg ned i samme rom som de andre instansene fremfor å skrive brev, sa Melby.

Ønsket fotoboks i Løkkeveien

Foreldre til elever ved Ruseløkka skole har i lang tid ønsket fotoboks i Løkkeveien etter flere alvorlige påkjørsler av fotgjengere og syklister. Nå er skolen stengt fordi den skal rives eller pusses opp. Men flere andre skoler i Oslo er aktuelle steder å prøve ut fotobokser for å redusere råkjøring ved skoleveier.

– Mange veier kan ikke ha fartsdumper eller innsnevring fordi utrykningskjøretøy og kollektivtransport må ha god fremkommelighet. Slike steder er det fornuftig å forsøke fotobokser, sier Guri Melby (V).

Onsdag kveld fikk Melby og Venstre med seg et enstemmig bystyre. Så gjenstår det å se hvor lang tid det rødgrønne byrådet bruker på å etterkomme vedtaket denne gangen.

Powered by Labrador CMS