De kurdiske demonstrantene sperret deler av Oslo S. Foto: Christian Boger.

Ulovlig demonstrasjon sperret Oslo S. En person slo til politimann. Mest sannsynlig ikke demonstrant

En person er pågrepet etter at han slo til en politimann under en ulovlig demonstrasjon inne på Oslo sentralstasjon tirsdag kveld ved 18.30-tiden.

Politimannen som ble slått skal ikke være alvorlig skadd. Men politiet var tirsdag kveld usikre på hvilken forbindelse gjerningsmannen hadde til kurderne som arrangerte den ulovlige demonstrasjonen.

Håndgemeng også før politiet kom

Før politiet ankom var det tilløp til håndgemeng mellom flere som var tilstede mens vektere forsøkte å roe situasjonen.

Vektere og politi brukte lang tid på å roe demonstrasjonen der en politimann ble slått. Foto: Christian Boger

— Dette var en ulovlig demonstrasjon. Grunneier hadde ikke gitt tillatelse og politiet var ikke varslet, sier innsatsleder Magnus Strande ved Oslo politidistrikt til VårtOslo.

Nektet å fjerne seg fra Oslo S

Det var tilsammen et 40-talls demonstranter som sperret deler av Oslo S. tirsdag kveld. Vektere forsøkte ved 18-tiden først å få demonstrantene til å fjerne seg. Men da de ikke lyktes ble politiet koblet inn.

— Politiet vil vurdere om arrangørene bak demonstrasjonen skal anmeldes. I bakkant av demonstrasjonen har politiet brukt mye tid på å forklare aksjonistene hvordan norsk lovverk fungerer, sier innsatslederen.

Demonstrerte mot president Erdogan

Politiet kom til stedet en knapp halvtime etter at demonstrantene ved 18-tiden tirsdag kveld hadde lagt ut ulike bannere med slagord mot Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Parolene hadde slagord mot det demonstrantene mener er en tyrkisk massaker i byen Afrin. Afrin er i det som var en kurdisk kontrollert enklave av borgerkrigsherjede Syria.

I en tidligere versjon av denne artikkelen nevnte vi som medarrangør en organisasjon, som vi i etterkant har lært ikke var medarrangør av markeringen. VårtOslo beklager.

Powered by Labrador CMS