Dirigentene Sindre Beitohaugen og Marius Astrup Thoresen danset rundt Lena Jørundland i Sparebankstiftelsen Bien foran 120 barn på scenen og en fullsatt sal i Fagerborg kirke. Foto: Bislett Guttekor

Dansende glade dirigenter og barn da Bislett Guttekor og Bolteløkka Jentekor fikk julegave på 112.000 kroner

Det ble tidlig juleaften i Fagerborg kirke lørdag kveld. Musikkutstyrsforeningen og Sparebankstiftelsen Bien overrakte en sjekk på 112.000 kroner til Bolteløkka Jentekor og Bislett Guttekor.

Publisert

— Dette er helt fantastisk. Vi er så takknemlig for at det finnes krefter som vil investere i det frivillige kulturmiljøet rundt Bislett og Bolteløkka skole, sier dirigent i Bislett Guttekor, Marius Astrup Thoresen.

Sjekken ble overrakt av Lena Jørundland i Sparebankstiftelsen Bien foran en fullsatt Fagerborg kirke. 39.000 kroner kommer fra Bien. Resten av summen, på tilsammen 112.000 kroner, gis av Musikkutstyrsforeningen.

Oslos lokalbank

Sparebanken Bien er en ærverdig bank i hovedstaden. Banken ble etablert i 1885 og er med det den eldste selvstendige sparebanken i Oslo. I nesten hele sin levetid har Bien kun hatt en filial. Og har alltid markedsført seg som en liten lokalbank.

� Gaven gir oss muligheter til å sette opp store konserter med mange barn, sier dirigentene Marius Astrup Thoresen og Sindre Beitohaugen, mens de flankerer Lena Jørundland i Sparebankstiftelsen Bien. Foto: Bislett Guttekor / Bolteløkka Jentekor

Sjekken på 112.000 kroner ble overrakt under den årlige konserten "Jul på Bislett". Og pengene går til innkjøp av kortrapper. Utstyret vil brukes for å arrangere konserter med over 100 syngende barn på scenen.

Gaven skal bidra til å styrke det frivillige kulturlivet rundt Bolteløkka skole, som har en Oslos sterkeste miljøer for barnekor.

— Vi har tro på at frivillig innsats i barnas kulturliv skaper et varmere nærmiljø, uforglemmelige barneminner, og noen helt magiske konsertøyeblikk for publikum. Oslo kan glede seg til flere store konserter fra våre kor, fortsetter Thoresen.

— Ingenting klinger som barnekor

— Gaven gir oss muligheter til å sette opp store konserter med mange barn. Barnekoret er et helt unikt instrument. Det er ingenting i verden som klinger like godt, sier dirigent i Bislett guttekor Sindre Beitohaugen.

— Sparebankstiftelsen Bien støtter varige prosjekter som bidrar til gode og bærekraftige samfunn i Oslo-området.  Gavetildelingene skal bidra til lokalt engasjement og skal inspirere foreninger og lag til å dra i gang nye og gode initiativ som vil gi effekt på en større gruppe i lokalsamfunnet, opplyser Lena Jørundland.

Powered by Labrador CMS