Skuffet måtte Vålerengas trener, Ronny Deila, slå fast at klubben der han tilbrakte hele sin spillerkarriere på toppnivå beholdt alle tre poeng hjemme i Skien. Foto: Strømsgodset toppfotball/Arkiv

Dommertabbe og offsidemål snøt Ronny Deila og Vålerenga for poeng i Skien

Til tross for at Vålerenga scoret to mål på bortebane mot trener Ronny Deilas gamleklubb Odd, ble det hjemreise fra Skien uten poeng for St. Hallvards menn.

På stillingen 2-2 går Odd, drøyt ti minutter før slutt, opp i ledelsen hjemme mot Vålerenga. Men tv-bildene viser helt klart at dommer Kristoffer Hagenes burde annullert seiersmålet for offside. Den tidligere Vålerenga-spilleren Torgeir Børven får en stuss, men er ikke på rett side i det ballen forlater hodet til Jonatan Tollås Nation.

Dermed ble det hjemtur fra Skien uten poeng for et Vålerenga som før forrige nederlag mot Rosenborg, egentlig har sanket poeng jevnt og trutt siden sommerpausen. Kampbildet sett under ett, hadde det ikke vært ufortjent om Vålerenga hadde fått med seg et poeng hjem fra Odds hjemmebane Falkum.

— Surere å tape for RBK

Men slik gikk det ikke for St. Hallvards menn mot trener Ronny Deilas gamle klubb i Skien.

— Den var surere den mot Rosenborg hjemme på søndag. Men dette var ikke bra nok. Odd var litt bedre enn oss, men vi kan ikke drive på å slippe inn seks baklengsmål på to kamper, sa Deila til VG etter kampen.

Allerede etter et par minutter viste Vålerenga seg frem, med en opplagt Bård Finne som driblet seg innover og kom til en avslutning. Men dessverre for Enga og bergenseren utenfor Odds målstenger.

Bård Finne var igjen Vålerengas beste spiller. Men Klanens mest elskede bergenser måtte reise hjem uten poeng, tross målkjenning mot Odd i Skien. Foto: Arkiv

Men bare sju minutter før hvilen skjer det som ikke skal skje for Vålerenga. Etter flere gode kamper tidligere i høst siktet klubben seg inn på en mulig tredjeplass, og en mulighet til spill i Europa neste år, men Odds Espen Ruud sender hjemmelaget i ledelsen. Og kan med det ha bidratt til å torpedere Engas planlagte utflukter til utlandet i 2019.

Fagermo så noe annet enn alle andre

Frem til formspillerens Ruuds scoring, var kampen helt åpen. Med sjanser til begge lag. Selv om Odd-trener Dag-Eiliv Fagermo muligens så en helt annen kamp enn det både tv-seere og publikum på stadion opplevde. Odds trener utbasunerte nemlig til Eurosport i pausen at Vålerenga ikke hadde skapt noe som helst.

Odd-trener Dag-Eliv Fagermo mente hjemmelaget var "outstanding". Foto: Kjetil Ree / Wikipedia

— Vi har vært outstanding defensivt. Vålerenga har ikke skape noe som helst, mente Fagermo da han ble intervjuet av tv-kanalen i pausen.

Riktignok la Odd seg ned lavt etter scoringen, men da gjensto det kun sju minutter frem til halvspilt kamp. Før det hadde begge lag spilt seg frem til muligheter.

— Vi må opp mange hakk om vi skal klare å vinne denne kampen, sa VIF-Ronny Deila til Eurosport da han beskrev VIFs førsteomgang som langt under pari.

Engas andre nederlag på rad

Muligens serverte Deila en liten tale til Enga i garderoben. For bare to minutter etter hvilen gikk et angrepsvillig oslolag i angrep og utlignet ved Chidera Ejuke. Målgivende ble servert av Sam Adekugbe som kom seg rundt på kanten og slo hardt inn i feltet. Der bredsidet Ejuke ballen i mål.

Etter 66 minutter skulle imidlertid Vålerengas tidligere spiller, Torgeir Børven, igjen gjøre livet surt for Oslos østkanthelter. Espen Ruud, som er i strålende høstform, slår et perfekt frispark som lander omtrent på foten til Børven. Sistnevnte kunne bare styre ballen i mål. Og dermed var Vålerenga igjen på hæla, drøyt 25 minutter før slutt.

Men bare minuttet etter er en annen mann i høstform i sving, denne gangen en blåkledd bergenser ved navn Bård Finne. Kelner er som så ofte før, Daniel Fredheim Holm, serverer ballen til Finne. Bergenseren i Vålerengadrakt setter ballen i Odd-keeperens lengste hjørne. Vålerenga øyner minst ett poeng i Skien.

Men slik skulle det ikke gå. Et svært omdiskutert mål, en klar offside på Torgeir Børven, senket Vålerenga denne septemberkvelden i Skien.

Powered by Labrador CMS