Ekte Oslo står det bak Luca Høyland, det kunne også stått Ekte Skeid. Luca har spilt i klubben like lenge som han har gått på skolen.
Ekte Oslo står det bak Luca Høyland, det kunne også stått Ekte Skeid. Luca har spilt i klubben like lenge som han har gått på skolen.

Luca (17) fra Grefsen hadde en minnerik debut for Skeid: – Det var kult å få sjansen i dag

At Skeid rykker ned fra nest høyeste nivå i norsk fotball har vært klart i noen uker. Trolig forsvinner mange av årets A-lagsspillere fra klubben før neste sesong. Skeid er allerede i gang med å forberede noen av sine beste unge spillere til A-lagsspill neste år. Først i rekka står 17 år gamle Luca Høyland.

Publisert

At Skeid taper i 1.divisjon er ikke noen nyhet lenger. Den jamne kampen ender 0-1, etter at Jerv utnytter en kollisjon inne foran Skeids mål. 

Den store nyheten er at nok en ung spiller fra Skeids barne- og ungdomsfotball fikk debutere på A-laget.

Fra "Velkommen til fotball" til A-laget

Luca Høyland fra Grefsen har spilt i Skeid omtrent like lenge som han har gått på skolen. Tidligere denne uka ble han tatt opp i A-stallen, og fikk proffkontrakt. 

På lørdag var det rett inn på A-laget, som erstatter for Per-Magnus Steiring, som måtte stå over kampen mot Jerv.

Dette må han vende seg til. Alle mediefolkene på Nordre Åsen ville vite mer om 17-åringen Luca Høyland. Her intervjues han av fotballekspert Nora Johnsen.

Flere ungdommer i vente?

Skeid spilte med lave skuldre, og virket mye friskere nå enn gjennom vår- og sommersesongen. Laget ble imidlertid avslørt på at de er for svake foran motstanderens mål. 

Unge Nicolay Årsbog fikk noen minutter på banen mot slutten av kampen, og gjorde det bra med stor fart og god teknikk. I klubben finnes også andre, gode offensive spillere som Habib Geir Diallo og Daniel Lunde. Det er lokale gutter som har gjort det meget bra på Skeid 2 i tredjedivisjon denne sesongen.

Halvveis inn i kampen var Per-Magnus Steiring godt fornøyd med Lucas jobb som vikar på midtstopperplass. Fornøyd var også juniortrener Vilde Rislaa, som håpet på at dagens debutant skulle få en sjanse til å vise at selv om han spiller i forsvar, er han en god avslutter.

Vil unngå nok et nedrykk

Jerv, som for ett år siden spilte i elitedivisjonen, kjemper med nebb og klør for å unngå nok et nedrykk. Mot Skeid vant de en knepen, men meget viktig 1-0-seier, etter at ballen bokstavelig talt spratt deres vei en time inn i oppgjøret. En fin start for Jervs nye trener Lars Bohinen.

Jervs spiss, portugisiske Samuel Pedro forfulgte en ball inn i Skeids 16-meter. Der kolliderte han med skeidkeeper Simen Vidtun Nilsen. Ballen ble liggende fri, og Bassekou Diabate satte ballen i mål fra skrå vinkel.

Situasjonen kom, typisk nok, rett etter at Skeid fikk tre muligheter til å skåre i samme angrep. Ballen ble reddet på målstreken av utespillere to ganger før jervforsvaret fikk beinet ballen ut.

Trener Arne Erlandsen har jobbet hard med Skeid i høst, men har stort sett måtte se at motstanderne stikker av med alle poengene i 1. divisjon.

Skeid hadde flere målsjanser enn Jerv, men Jervs sjanser var større. Skeids midtforsvar med Fredrik Flo og Luca Høyland klarte å rydde opp i det meste.

Målfarlig stopper

På overtid kom nok en god sjanse for Skeid. Debutant Høyland fikk plutselig sjansen han har ønsket seg, skjøt, men Jerv-keeperen fikk en arm på ballen og reddet.

– Det var kult å få sjansen i dag, og at jeg fikk spille fra start var ekstra morsomt. Det var kjipt at vi ikke vant. Jeg fikk mye hjelp av de rundt meg på banen, sa Luca Høyland etter kampen. 

Mot slutten av oppgjøret fikk han oppleve at Skeidoksene på tribunen sang navnet hans. En hyllest som ikke er alle debutanter forgitt å oppleve.

Plakaten utenfor Nordre Åsen arena fortalte om en annen kamp enn den mot Jerv.

Skeids nye trener Arne Erlandsen har jobbet knallhardt med laget i høst. Laget står nå mye fram som et lag som er mer innstilt på å skape målsjanser, og å spille positiv fotball. Uttelling i form av poeng, har det imidlertid blitt for lite av.

– Dette er jo en kamp vi, etter spillets gang, bør vinne, sa han etter kampen.

Skeid – Jerv 1. divisjon Nordre Åsen 0-1 (0-0)

0 -1 60. min - Diabate

Skeids lag: Simen Midtun Nilsen- Fredrik Flo, Luca Høyland, David Hickson, Tage Johansen- Henning Tønsberg Andresen, Simen Kvia Egeskog, Bendik Rise (kaptein), Ole Sebastian Sundgot – Noa Williams, Johnny Buduson.

Benyttede reserver: Nicolay Årsbog ( etter 80 min. for Tønsberg Andresen) og Torje Naustdal (etter 86 minutter for en skadet Rise).

Powered by Labrador CMS