Midtbanetalentet Rikke Nygård (20) er siste spiller inn portene på Intility arena. Hun er spilleklar til søndagens kamp mot Arna Bjørnar.

Vålerenga-damene forsterker stallen med bergensk stortalent

Arna Bjørnars midtbanetalent Rikke Nygård (20) blir Vålerenga-spiller med øyeblikkelig virkning. — En spiller som så absolutt vil styrke troppen, sier sportssjef Eli Landsem.

Publisert

Med fem kamper igjen av seriespillet, ligger Vålerengas damelag på toppen av tabellen i Toppserien. I tillegg til å jakte seriegull, skal de kongeblå fra Valle i høst også ut i Champions League-kvalifisering etter fjorårets seriesølv.

For å styrke seg i jakten på både edelt metall og spill i Europas gjeveste fotballturnering, styrket klubben i går stallen ved å hente Arna Bjørnars midtbanetalent, Rikke Nygård (20), til hovedstaden.

Ønsket nye utfordringer

20-åringen har, siden hun debuterte for Bergens-laget i 2015, spilt 95 kamper for de røde og hvite. Nå var hun på utgående kontrakt og ønsket seg nye utfordringer. Derfor valgte hun å signere med østkantlaget framfor å bli værende i Bergen.

— Jeg gleder meg og er veldig takknemlig for det jeg har opplevd med gode venner i Arna-Bjørnar. Det var ingen tvil om at jeg ønsket meg til Vålerenga nå. Jeg trengte å prøve noe nytt, så da jeg fikk muligheten, måtte jeg ta den, sier en glad Rikke Nygard til Vålerengas hjemmesider.

I tillegg til en lang karriere bak seg i vestlandsklubben, har Nygård til sammen 53 landskamper på samtlige nivåer. Hun debuterte på A-landslaget i landskampen mot Nord-Irland i november 2019.

— En spiller vi virkelig ønsket oss

Vålerengas sportssjef, Eli Landsem, er svært fornøyd med ny-signeringen. Nygård kan være spilleklar allerede til søndagens hjemmekamp mot Klepp.

— Vi har i lang tid fulgt med på Rikkes utvikling og har vektlagt å opptre veldig ryddig i forhold til Arna-Bjørnar. Rikke har noen kvaliteter som vi har ønsket oss inn i troppen, og det at hun nå ønsket overgang til oss, medfører at vi styrker oss i den jevne sluttspurten i Toppserien.

— Vi skal også ut i kvalifisering for Champions League, det var derfor viktig å få på plass en avtale med Arna-Bjørnar og Rikke allerede i dette overgangsvinduet, understreker Landsem.

Søndagens hjemmekamp mot Klepp skjer på Intility arena klokken 1500. VårtOslo kommer tilbake med fyldig sak fra kampen søndag kveld.

Powered by Labrador CMS