Midtbanetalentet Rikke Nygård (20) er siste spiller inn portene på Intility arena. Hun er spilleklar til søndagens kamp mot Arna Bjørnar.
Midtbanetalentet Rikke Nygård (20) er siste spiller inn portene på Intility arena. Hun er spilleklar til søndagens kamp mot Arna Bjørnar.

Vålerenga-damene forsterker stallen med bergensk stortalent

Arna Bjørnars midtbanetalent Rikke Nygård (20) blir Vålerenga-spiller med øyeblikkelig virkning. — En spiller som så absolutt vil styrke troppen, sier sportssjef Eli Landsem.

Publisert

Med fem kamper igjen av seriespillet, ligger Vålerengas damelag på toppen av tabellen i Toppserien. I tillegg til å jakte seriegull, skal de kongeblå fra Valle i høst også ut i Champions League-kvalifisering etter fjorårets seriesølv.

For å styrke seg i jakten på både edelt metall og spill i Europas gjeveste fotballturnering, styrket klubben i går stallen ved å hente Arna Bjørnars midtbanetalent, Rikke Nygård (20), til hovedstaden.

Ønsket nye utfordringer

20-åringen har, siden hun debuterte for Bergens-laget i 2015, spilt 95 kamper for de røde og hvite. Nå var hun på utgående kontrakt og ønsket seg nye utfordringer. Derfor valgte hun å signere med østkantlaget framfor å bli værende i Bergen.

— Jeg gleder meg og er veldig takknemlig for det jeg har opplevd med gode venner i Arna-Bjørnar. Det var ingen tvil om at jeg ønsket meg til Vålerenga nå. Jeg trengte å prøve noe nytt, så da jeg fikk muligheten, måtte jeg ta den, sier en glad Rikke Nygard til Vålerengas hjemmesider.

I tillegg til en lang karriere bak seg i vestlandsklubben, har Nygård til sammen 53 landskamper på samtlige nivåer. Hun debuterte på A-landslaget i landskampen mot Nord-Irland i november 2019.

— En spiller vi virkelig ønsket oss

Vålerengas sportssjef, Eli Landsem, er svært fornøyd med ny-signeringen. Nygård kan være spilleklar allerede til søndagens hjemmekamp mot Klepp.

— Vi har i lang tid fulgt med på Rikkes utvikling og har vektlagt å opptre veldig ryddig i forhold til Arna-Bjørnar. Rikke har noen kvaliteter som vi har ønsket oss inn i troppen, og det at hun nå ønsket overgang til oss, medfører at vi styrker oss i den jevne sluttspurten i Toppserien.

— Vi skal også ut i kvalifisering for Champions League, det var derfor viktig å få på plass en avtale med Arna-Bjørnar og Rikke allerede i dette overgangsvinduet, understreker Landsem.

Søndagens hjemmekamp mot Klepp skjer på Intility arena klokken 1500. VårtOslo kommer tilbake med fyldig sak fra kampen søndag kveld.

Powered by Labrador CMS