Overblikket

Storhamar endte med å bli et nummer for store for Vålerenga nok en gang lørdag 21. desember. Foto: Arnsten Linstad

— Nå må det være slutt på disse «hjemmekampene» borte

For tredje gang har Vålerenga hockey fått pryl i fjellhallen på Gjøvik, mot Storhamar. Hjemmebanefordelen vår er solgt bort, og igjen står et ribbet lag enda mer ribbet. Vi skal aldri gi fra oss hjemmebanefordelen igjen.

Publisert

Nå må det må nå være slutt på disse «hjemmekampene» borte.

Første gang var jubel og moro. Klanen chartret tog og det var god, gammel stemning oppover og i hallen. Det var stemning nedover også, selv om et tap alltid sitter. Men stemningen i hallen var det ikke noe å utsette på, og arkitekturen i fjellhallen er som skapt for sang og motsang.

Overblikket

Hockeyspalten Overblikket produseres av den (ikke) alltid objektive iskriger-kommentatoren Atle Enersen. Spalten går ut hver fredag.

Andre gang var «Meh». Det gikk busser oppover, en to-tre stykker, men det var ikke i nærheten av hva som var av stemning og moro første gangen. Vi trodde den kua var melka for siste gang. Likevel: Selv om vi sang ut de gule, var det litt moro også i den kampen.

Men så kom det altså en tredje kamp nå sist lørdag, og igjen tapte vi. Vi har faktisk tapt tre av tre i fjellhallen på Gjøvik. Vi har tapt 9 av 9 mulige poeng.

Hjemmebanefordel my ass.

Nå er det nok

Vi har stilt oss lojalt bak beslutningen om å avvikle kamper på Gjøvik. Stille har vi latt oss utbytte, men nå er det nok.

Det var 2416 tilskuere der lørdag som var, kanskje 300-400 stakkars sjeler av noen «hjemmepatrioter». Stakkars fordi de måtte reise langt, drøye 12 mil, betale ågerpris for billetter, og jafse i seg mat og drikke til annen manns forlystelse i det penga rullet inn.

Og så kom det oss for øret at Storhamar tjente penger direkte på kampen de også. De fikk en cut av billettinntektene da de solgte billetter for oss til bortefeltet. Det er visstnok helt vanlig, men det svir det også.

Furuset Forum for alle penga

Ja, vi vet. Klubben er bankerott og trenger enhver krone, men jeg lurer på om det var kroner å hente på de cirka 1600 tilskuere vi hadde lokket inn hjemme i Furuset Forum? På Gjøvik måtte vi betale for hall, vakthold, kioskdrift, generell drift, og fandens oldemor.

I Forum bare kjente og etablerte utgifter.

Og i forum er vi sportslig sterke, ikke bare noen rever på å servere pizza. Jeg er ganske sikker på at vi sitter igjen med flere kroner per billett i Forum enn i fjellhallen.

Aldri igjen!

Vi skal aldri gi fra oss hjemmebanefordelen igjen, aldri! Det er så mot Vålerengas natur som det kan få blitt.

Det viste gutta på Gjøvik. De kjempet som løver og Storhamar var helt ute av stilen. De ble tatt på senga.

Men så i første pause fikk Storhamar summet seg, og et helt annet lag kom på isen. Derfra og inn hadde Vålerenga i sum ryggen mot veggen. Og gutta slo giftig ut fra veggen til tider, men det holdt ikke.

Et av få lyspunkt var da Villiam Strøm tok for seg Cameranesi midt i tredje periode. Da var det litt å juble for og skrive hjem om.

Frykt ikke andreplass

I fremtiden har vi råd til å si nei til slike stunts, hvor vi gir bort kamper til Storhamar.

At vi ligger cirka midt på tabellen og ikke tror vi kan forflytte oss oppover er bull, det er hauger av kamper igjen. Vi kan innse at Stavanger Oilers er ugjentakelige, men resten kan vi fint ta igjen/holde på avstand.

Vi må bare ha stake. Og vi må tørre å kjenne lukta av andreplass som noe vi vil ha, ikke som noe skremmende.

Og hei! Det er Storhamar. Det er hat for pokker. Og det er 13 poeng opp.

Kjørrr!

…Og om du ikke visste det fra før: Du kødder ikke ustraffa med Villiam Strøm!

I morgen er det romjulshockey

Hockeyens svar på fotballens festdag 16. mai. To kamper, først hjemme, så borte.

I morgen, lørdag 28. desember, kommer Frisk Asker på besøk. Mandag skal vi på besøk til Asker.

Frisk har rotet det til for seg på tabellen. La oss håpe de ikke slår grusomt tilbake nå.

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…

Les flere overblikk her.

Powered by Labrador CMS