De er henrykt over å spille håndball i en hall som lukter nytt. Og som ikke er langt hjemmefra. Anna Mathea Lagset (til v.) og Petra Kristine Haagensen spiller på Korsvolls J16-lag
De er henrykt over å spille håndball i en hall som lukter nytt. Og som ikke er langt hjemmefra. Anna Mathea Lagset (til v.) og Petra Kristine Haagensen spiller på Korsvolls J16-lag

Da Korsvoll IL fikk ny hall skjedde noe uventet: – Det ble mye lettere å få folk til å gjøre en innsats som frivillige

Livet til både klubben og medlemmene har blitt lettere. Men selv med en ny hall vegg i vegg med klubblokalet, må Korsvoll idrettslag fortsatt kjøpe treningstider andre steder. 

Publisert

24. november i fjor åpnet Korsvoll flerbrukshall. Byråder og kommunale direktører holdt åpningstaler, mens håndballjentene i Korsvoll idrettslag var lykkelige over å få spille og trene hjemme på Korsvoll.

- Men når du overtar et nybygg, slik vi gjorde for ett år siden, så må du likevel regne med at ikke alt fungerer slik det var planlagt, sier styreleder, og leder for håndballen i Korsvoll IL, Anne-Lise Hektoen (56).

Ny daglig leder

En som er enda "ferskere" enn den nye hallen er daglig leder Roar Sundbø.  Han kom til klubben i august. 

Kontoret hans ligger lengst inn i korridoren i andre etasje. Han påstår at plasseringen er strategisk. Folk skal kunne gå av seg litt sinne på vei til den daglige lederens kontor, forteller Roar.

Daglig leder Bjørn Sundbø og styreleder i Korsvoll idrettslag, Anna-Lise Hektoen roser den nye flerbrukshallen på Korsvoll.
Daglig leder Bjørn Sundbø og styreleder i Korsvoll idrettslag, Anna-Lise Hektoen roser den nye flerbrukshallen på Korsvoll.

Det var mange på Korsvoll som syntes det var vemodig da det gamle klubbhuset ble revet. 

Det gamle klubbhuset ble bygget på dugnad, og lå der flerbrukshallen nå ligger. Det nye klubbhuset ligger i de samme lokalene som flerbrukshallen.

- Flerbrukshallen, og de nye klubblokalene har blitt den nye møteplassen, som vi håpet det skulle bli, sier Sundbø. Klubblokalene er på 600 kvadratmeter.

Osloidretten

  • I en serie om osloidretten intervjuer VårtOslo ledere og trenere for idrettslag i hver eneste av Oslos 15 bydeler. 
  • Vi ønsker å finne ut av hva idrettslagene sliter med og hva som motiverer til innsats.

Ny møteplass i lokalmiljøet

- Selv om vi fortatt må sette opp treningstimer i Hovseterhallen, er det en kjempelettelse for oss i håndballgruppa å ha denne hallen, sier Anna-Lise Hektoen.

- Her er det mye lettere å få folk til å gjøre en innsats som frivillige. Vi er helt avhengige av å ha vakt, og å ha en åpen kiosk på kveldstid, krever også sitt. Å bruke frivillige er en rimelig måte å drive en større hall på, forteller Hektoen.

Både Sundbø og Hektoen mener at flerbrukshallen bidrar til et bedre miljø, både i idrettslaget og på Korsvoll. 

Her treffes ikke bare utøvere, men også foreldre til de yngre spillerne i fotball og håndball treffes her. Flerbrukshallen har blitt den nye møteplassen i nabolaget. 

På åpen hall-arrangementene fredag ettermiddag er det godt med barn som møter opp.

Korsvolls olympiske mester

Korsvoll stiller med håndballag i alle klasser fra seks år og opp til senior for damer. Damelaget spiller for tiden i 4. divisjon. Korsvoll mønstrer over 30 lag i håndballserien. 

Gjennom alle tider er Linn Jørum Sulland Korsvolls mest kjente spiller. Ett OL-gull og to VM-gull ble det på Sulland, som startet sin karriere i Korsvoll, og spilte for laget til hun var 17 år.

Korsvoll Flerbrukshall har blitt den nye møteplassen på Korsvoll. Den har gitt 125 år gamle Korsvoll idrettslag et nytt løft.
Korsvoll Flerbrukshall har blitt den nye møteplassen på Korsvoll. Den har gitt 125 år gamle Korsvoll idrettslag et nytt løft.

På guttesiden kjører klubben et samarbeid med Kjelsås for de eldste klassene i håndball. 

Fotballen er litt større enn håndball på Korsvoll. 

Herrenes A-lag spiller for tiden i 5. divisjon, etter å ha vært helt oppe i tredje divisjon for noen år siden. Klubben har nå 1.035 medlemmer under 18 år.

- Godt kameratskap

Det er flest jenter i håndballen, mens det i fotball er fordelt omtrent like mellom jenter og gutter.

- Godt kameratskap gir gode resultater på idrettsbanen, sier daglig leder i Korsvoll idrettslag, Bjørn Sundbø.

- Jeg har lite til overs for å flytte 12- 13-åringer vekk fra den lokale klubben, og i til et annet miljø i en storsatsende klubb. Da risikerer vi å miste både 13-åringen, og laget han spilte for kan kollapse, mener Sundbø.

 

Powered by Labrador CMS