— Når det gjelder feilberegning av tilskudd, er dette den største skandalen noensinne, mener Private Barnehagers Landsforbund.

Fylkesmannen har konkludert: Oslo kommune har gjort feil i vedtak om tilskudd til private barnehager

— En 100-millionersskandale, mener Private Barnehagers Landsforbund (PBL). Oslo kommunes vurdering av tilskudd til private barnehager for 2018 er feil, mener Fylkesmannen i Oslo og Viken.

Publisert

Direktør Anne Lindboe i Private Barnehagers Landsforbund (PBL) kaller konklusjonen til Fylkesmannen den viktigste seieren i forbundets historie.

At tilskuddene for 2018 er vurdert feil, vil også få konsekvenser for tilskuddene for 2019 og 2020. Lindboe sier til barnehage.no , som først omtalte saken, at kommunens feilberegninger kan føre til at de må ut med nærmere 100 millioner kroner.

— Når det gjelder feilberegning av tilskudd, er dette den største skandalen noensinne. PBL har aldri vært borti at en kommune har holdt så store summer borte fra barna, sier Anne Lindboe.

Brukte to år på behandling

Byråd for oppvekst og utdanning i Oslo, Inga Marte Thorkildsen (SV), sier til barnehage.no at kommunen har beregnet tilskuddet slik de mener er korrekt.

SV-byråden mener klagen omhandler temaer som ikke er tydelig regulert, og peker på at også statlige myndigheter har vært i tvil, og at Fylkesmannen har ventet i nærmere to år på en tolkningsuttalelse fra Utdanningsdirektoratet før de behandlet saken.

— Vi har nettopp mottatt vedtaket fra Fylkesmannen. Nå skal vi gå nøye gjennom det og studere det i detalj. Vi trenger litt tid til å vurdere konsekvensene av vedtaket og må komme nærmere tilbake til hvordan det skal følges opp, sier Inga Marte Thorkildsen.

— Jeg registrerer at PBL allerede har gjort opp fasit for hvilke summer de mener kommunen nå skal betale, sier oppvekstbyråden.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS