Ordfører Anne Lindboe
Ordfører Anne Lindboe ankommer bisettelsen til Lillebjørn Nilsen i Oslo rådhus. Hun snakket om det gjensidige kjærlighetsforholdet mellom visesangeren og byen han skrev så mange tekster om i sitt åpningsord.

Ordføreren: – Lillebjørn elsket Oslo, og Oslo elsket Lillebjørn tilbake

Oslo rådhus er fylt til randen av folk som vil ta farvel med visesangeren Lillebjørn Nilsen. – Han gjorde oss stolt av byen vår, sier ordføreren.

Publisert

– Båndene mellom ham og Oslos innbyggere er sterke. Han satte ord og toner til følelsen av å vandre rundt på Aleksander Kiellands plass, nedover Schweigaards gate, og den helt spesielle stemningen bare en bysommer i Oslo kan gi, sa Oslos ordfører Anne Lindboe (H) i sitt innledningsord til bisettelsen.

Hun satte ord på et gjensidig kjærlighetsforhold mellom visesangeren og byens innbyggere.

– De siste ukene har jeg hørt mange si at Lillebjørn elsket Oslo, og Oslo elsket Lillebjørn tilbake, sa hun.

Musikalske skatter

Hun takket ham for utallige musikalske skatter.

– På vegne av alle oss som bor i Oslo: God natt, kjære Lillebjørn, avsluttet hun.

Sangen hans «God natt Oslo» framføres i bisettelsen av artistene Tuva Syvertsen og Frida Ånnevik.

Oslo kommune besluttet å holde en æresbegravelse for visesangeren og deler kostnadene med familien. Bisettelsen var åpen, og det var en lang kø av mennesker som ville inn. De kortet ventetiden med å synge flere av Lillebjørns kjente sanger. Men selv med 900 plasser i rådhuset, ble det ikke rom for alle.

Bisettelsen blir ikke strømmet, og det blir ikke filmet eller fotografert under seremonien.

Gitarkameratene

Flere kjente artister, blant andre Lillebjørns samarbeidspartner og ungdomsvenn, Steinar Ofsdal, bidrar med musikalske innslag i bisettelsen. Både han og musiker Åse Kleveland holder minnetaler.

Dessuten skal Lillebjørns gamle gitarkamerater Jan Eggum, Halvdan Sivertsen og Øystein Sunde skal framføre sangen «Se alltid lyst på livet».

Bisettelsen avsluttes med at Bolteløkka barnekor synger «Barn av regnbuen», sangen som fikk en ny betydning for mange etter terrorangrepet 22. juli 2011.

Powered by Labrador CMS