Lyn til semifinale i NM - der Vålerenga kan bli motstander

Lyn var effektive og slo Åsane 3-0 på bortebane. Dermed er Oslo-laget klar for NM-semifinale. Hvor de garantert møter en annen fotballklubb fra hovedstaden.

Anna Palm sendte gjestene i ledelsen etter en snau halvtime, før Selma Hernes og Kamilla Melgård fastsatte resultatet i 2. omgang.

Dermed skal Lyn spille semifinale i cupen for første gang på kvinnesiden.

- Veldig gøy!

Der venter enten Vålerenga eller Røa 30. september. Vålerenga og Røa gjør opp om semifinaleplass onsdag.

– Vi har en veldig god energi under hele kampen, så det var veldig gøy å spille. Det er veldig deilig. Vi må bare fortsette slik og score i serien også, sa Melgård til NRK.

Etter en lang stillingskrig uten noen store sjanser, lå ballen i nettet etter 28 minutter.

Lyn vartet opp med et flott angrep, og nede på linjen slo Anna Aahjem ballen inn i feltet til Palm, som hadde få problemer med å sette den i mål.

Tre poeng over kvalikplass i serien

Etter 50 minutter scoret Lyn igjen. Ballen falt ned til Hernes etter et hjørnespark, og skuddet gikk via en Åsane-forsvarer og i mål. Fem minutter før slutt ble Melgård slått flott gjennom av Hernes, og alene med keeper gjorde hun ingen feil.

Lyn og Åsane ligger på henholdsvis 7.- og 8.-plass i Toppserien etter 18 spilte kamper. De har like mange poeng og det skiller tre poeng ned til Avaldsnes på kvalifiseringsplass til nedrykk.

LSK Kvinner møter regjerende mester Brann senere tirsdag.