� Nå er jeg klar for en ny vinter, i vanlige klær, i sakte fart langs Kirkeveien, sier Ann Myhre. Hun er sykepleier, sykler i jobben og kaller seg saktesyklist. Foto: Privat

- Er du også klar for en ny vinter med sykling?

I disse dager er det ett og et halv år siden siste månedskort jeg kjøpte i Oslo gikk ut på dato. Jeg har kjøpt enkeltbilletter for cirka 450 kroner i løpet av den perioden, men ellers har jeg sykla.

Publisert

Jeg har hatt cirka 4.300 kr utgifter på sykkel i samme periode. Norske vintre er harde på sykkelen, men hvis jeg tar bort to måneder ferie i året hvor det ikke er naturlig å kjøpe månedskort uansett, så har jeg spart cirka 7.200 kroner på å sykle i stedet for å kjøre kollektivt. Og nei, jeg har ikke brukt bil noe mer, den bruker jeg bare til hytta.

— Hurra for arbeidsplassen min!

Hver dag jeg har sykla til jobben har jeg forbrent cirka 300 kcal. Og på enkelte dårlige dager har jeg valgt å sykle lange turer etter jobb - og brukt enda flere kalorier. Jeg har vært forkjøla én gang i løpet av denne perioden, men ikke vært sykmeldt. Men dét kan selvfølgelig være tilfeldig.

Hurra til arbeidsplassen min som også tilbyr sykkel for å komme seg rundt i arbeidstida.
Jeg er blitt tuta på for dårlig sykling, og jeg har fått tommel opp for god sykling.

Jeg har snakka med andre syklister mens vi har stått ved rødt lys og venta. Blant annet en veldig hyggelig prat med ei jente i Majorstukrysset, som var ute og sykla med barnet sitt bakpå, for aller første gang.

— Bruk hue og vis tegn

Begge de eldste barnebarna mine har fått sykler i år. Den ene sykkelen kjøpt brukt av en ung mann som hadde vokst fra den. Og begge barnebarna mine har sykla fine, lange turer sammen med farmor i sommer. Med de røde, brede sykkelfeltene vi har fått i Oslo de siste to årene går det fint an å sykle med barn som er trygge i trafikken.

Ingen av syklene mine er blitt stjålet i år. Jeg har hatt én ulykke, men det gikk bra med meg og sykkelen. Dog ikke så bra med bilen jeg kjørte på.

Jeg har lært å bytte dekk, fra piggdekk til sommerdekk og tilbake. Olje delene, vaske dem fra tid til annen, og det er lettere å ha sykkel enn bil i byen. Det er ikke nødvendig å sykle fort en gang. Stopp på rødt, vis tegn, bruk lys – bruk huet, og kom fram.

Og nå er jeg klar for en ny vinter, i vanlige klær, i sakte fart langs Kirkeveien. På stålhesten min. Er du?

Powered by Labrador CMS