Det politiske flertallet i bydel Grünerløkka har lagt frem sin samarbeidserklæring. Men ambisjonene er for små, mener Venstre i bydelen. VisitOSLO/Tord Baklund

– Hvor er ambisjonene for en bedre by på Grünerløkka?

Grünerløkka fortjener mer enn gjenbrukte linjer fra gamle partiprogram. Men hvor er nyvinningen?

Publisert

SV, AP og MDG har lagt frem hva de vil gjøre med sitt flertall i bydel Grünerløkka de neste fire årene. Vi i Venstre savner større ambisjoner.

Det politiske flertallet i bydel Grünerløkka har lagt frem sin samarbeidserklæring. Der er det mange gode intensjoner. Dessverre kommer SV, AP og MDG med forslag som allerede er iverksatt eller straks blir gjennomført.

Fritt for utslipp og plast

SV, AP og MDG ønsker blant annet at nye kjøretøy i bydelen skal være utslippsfrie. Allerede i 2013 fikk Venstre flertall for at bydelens biler skulle være lavutslipp- eller nullutslippskjøretøy. Punktet er derfor unødvendig, bydelens ansatte har nemlig kjørt miljøvennlig i mange år.

Partiene vil også forby bruk av engangsplast på arrangement i bydelens parker. Igjen en god tanke, som allerede er tenkt. Venstre har nemlig sørget for et nasjonalt forbud mot bruk av engangsplast, som trer i kraft om få måneder.

Partiene vil også videreføre mange tiltak. Det er bra, men hvor er nyvinningen? Hvor er ambisjonene for en bedre by? Venstre vil mer!

MDG, SV og AP signerer den koalisjonsavtalen for bydel Grünerløkka. Fra venstre: Geir Storli Jensen (MDG), Arild Sverstad Haug (SV) og Vemund Rundberget (AP). Foto: Vegard Velle

Flere fritidsaktiviteter

Skal Grünerløkka bli en foregangsaktør i det grønne skiftet må vi gjøre det enklere for hver og en av oss å velge miljøvennlig. Derfor vil vi for eksempel gjøre det enklere å kildesortere og sørge for flere ladeplasser for elbiler.

Stadig flere velger å bli boende i byen med barn, men bydelen har alt for få fritidsaktiviteter for barn og ungdom. Derfor vil vi jobbe for å få på plass flere fritidsaktiviteter.

Hele 25 prosent av barna vokser opp i fattige familier. Derfor vil vi også jobbe for å gjøre flere aktiviteter tilgjengelig for alle, uavhengig av foreldrenes økonomi.

Bevare Grünerløkkas sjel

Opprustningen av Thorvald Meyers gate har allerede ført til at flere små butikker, kafeer og restauranter har måttet legge ned. Med dem forsvinner det som gjør Grünerløkka til det det er. Derfor vil vi jobbe sammen med de næringsdrivende for å finne tiltak slik at vi kan beholde arbeidsplasser og de små butikkene som utgjør Grünerløkkas sjel.

Grünerløkka fortjener mer enn gjenbrukte linjer fra gamle partiprogram. Venstre vil bruke denne perioden på å spille dere bedre. AP, MDG og SV - blir dere med og sparker ball?

Powered by Labrador CMS