På Holmlia senter skal Deichman Holmlia åpne opp den 1. desember.
På Holmlia senter skal Deichman Holmlia åpne opp den 1. desember.

Neste uke åpner Deichman Holmlia: – Gode lokalbiblioteker skaper gode lokalsamfunn

1. desember åpner Deichman Holmlia dørene. Her skal rommene fylles med folk og aktiviteter. – Vi gleder oss til at disse fantastiske rommene skal fylles av historier fra bydelen og hele verden, sier avdelingsdirektør Siri Tidemann Naalsund.

Publisert

Når Deichman Holmlia åpner 1. desember er det ikke bare en vanlig oppgradering som er gjort av det gamle biblioteket. 

Her er lokalets transformasjon gjennomført med innspill fra beboerne på Holmlia og med deres tanker rundt hva et bibliotek bør være.

Skal være et sted alle kjenner seg trygge

Topp moderne lokaler med blant annet et atrium over to etasjer, scene med plass til 150 gjester, ungdomsstue, filmrom og lydstudio. Holmlia skal også få et eget Biblo – en ungdomsavdeling for barn og unge mellom 10 og 13 år.

– Med åpningen av Deichman Holmlia og Biblo Holmlia er lista for bibliotek nok en gang hevet i Oslo kommune. Oslo Sør får med dette to nye bibliotektilbud som står frem som unike, og speiler befolkningens ønsker og forventninger til en ny storstue for alle generasjoner, sier avdelingsdirektør Siri Tidemann Naalsund i en pressemelding.

– Nå gleder vi oss til at disse fantastiske rommene skal fylles av historier fra bydelen og hele verden.

Hele biblioteket skal bygge på prinsippet om det «tredje stedet» som ikke er hjemme, på skolen eller på jobben, men noe midt imellom. Et sted hvor alle kjenner seg trygge, der man kan oppholde seg over tid, alene eller sammen med andre.

Deichman Holmlia skal være det biblioteket lokalmiljøet ønsker seg. Derfor har prosessen med å lytte til innbyggernes ønsker og innspill vært viktige.

– Leseglede er noe av det viktigste vi kan gi

– Gode biblioteker viktige møteplasser for innbyggere i alle aldre, sier kulturbyråd Anita Leirvik North

Kulturbyråd Anita Leirvik North sier gode lokalbiblioteker skaper gode lokalsamfunn.
Kulturbyråd Anita Leirvik North sier gode lokalbiblioteker skaper gode lokalsamfunn.

– Når vi bygger gode biblioteker er det mange flere som bruker dem, og utlånet av bøker går opp. Økt leseglede er noe av det viktigste vi kan gi barn og unge i byen, og satsingen på gode lokalbiblioteker skaper gode lokalsamfunn i byen vår, sier hun.

Biblioteket på Holmlia har eksistert siden midten av 80-tallet, og var slitt og ikke i nærheten av det nytegnede biblioteket som nå åpner dørene. Med nyåpningen blir arealet doblet fra 1000 til 2000 kvadratmeter, med rom for alle.

Deichman har som mål å bidra til sosial inkludering, læring og mestring. På Nye Deichman Holmlia er det lagt vekt på å skape gode rom og funksjoner som inviterer inn frivilligheten, sosialt entreprenørskap og lokale ildsjeler– og også nye brukergrupper.

Powered by Labrador CMS