Oslo 20240406. Palestinakomiteen arrangerer Gaza-demonstrasjon utenfor Utenriksdepartementet i Oslo lørdag.Foto: Terje Bendiksby / NTB
Markerte seks måneder med krig i Gaza: Mange ble med på marsjen fra Grønland til Utenriskdepartementet ved Victoria terrasse.

Stor demonstrasjon markerte et halvt år med krig i Gaza: Marsjerte fra Grønland til UD-kontorene

Palestinakomiteen arrangerte lørdag en demonstrasjon i Oslo for å markere at krigen mellom Israel og Hamas på Gazastripen har pågått i seks måneder.

Publisert

Demonstrasjonstoget startet på Grønland Torg klokken 15 og endte utenfor Utenriksdepartementets lokaler på Victoria terrasse. Flere hundre møtte opp.

– I dag markerer Palestinakomiteen at det har gått et halvt år med brutalt folkemord i Palestina, sier leder av Palestinakomiteen i Oslo, Anine Barg, i en pressemelding.

Titalls tusen drept - mange truet av sult

Søndag er det nøyaktig et halvt år siden Hamas gikk til angrep på Israel, og krigen startet. Rundt 1140 mennesker ble drept i angrepet 7. oktober.

Over 33.000 palestinere er siden drept i Gaza, ifølge helsemyndighetene i området. Over 75.000 meldes såret.

Drøyt 1,1 millioner mennesker står ifølge FN på randen av hungersnød, og ytterligere 850.000 sulter. Flere titall barn er alt døde av sult.

Powered by Labrador CMS