Slik ser arkitektene i Rodeo for seg inngangspartiet til et nytt teater på Tullinløkka i et utkast fra 2022. Til høyre ser du det gamle Nasjonalgalleriet.
Slik ser arkitektene i Rodeo for seg inngangspartiet til et nytt teater på Tullinløkka i et utkast fra 2022. Til høyre ser du det gamle Nasjonalgalleriet.

Kommunen kritisk til planer om ny underjordisk teaterscene på Tullinløkka

Plan- og bygningsetaten er kritisk til regjeringens ønske om å bygge en ny teaterscene på Tullinløkka tilknyttet Nationaltheatret.

Publisert

Ideen om å bygge en teaterscene under bakken på Tullinløkka ble lansert av daværende kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) i 2022.

Plan- og bygningsetaten skriver imidlertid at området ikke er egnet til teaterformål, skriver Aftenposten. Etaten skriver at det er krevende grunnforhold og at bygging kan skape ustabilitet for fredede bygninger i nærheten. Forslaget strider også mot kommuneplanen, ifølge etaten.

Byantikvaren mener scenetårnet som stikker opp vil «gi en uheldig lukkethet og dominans inn i kulturmiljøet».
Byantikvaren mener scenetårnet som stikker opp vil «gi en uheldig lukkethet og dominans inn i kulturmiljøet». De ønsker å beholde en åpen plass for å «ivareta opplevelsen» av de fredede bygningene på hver side. Illustrasjon: Statsbygg

Kulturminister Lubna Jaffery (Ap) er ikke bekymret over kritikken.

– De gjør bare jobben sin og kommer med innspill til Statsbygg før oppstartsmøtet. Vi har gitt beskjed til Statsbygg om at de så fort som mulig skal gjøre ferdig sitt beslutningsgrunnlag og få saken i havn, sier Jaffery til avisen.

Powered by Labrador CMS