– Jeg gleder meg til å spille for Vålerenga, sier nysignerte og amerikanske Michaela Kovacs.

26-åringen skal erstatte Vålerenga-legenden «Ballis»

Den amerikanske midtstopperen Michaela Kovacs (26) signerte mandag kontrakt med Vålerenga. – En veldig god forsvarsspiller, sier sportssjef Steinar Pedersen.

Publisert

Etter at både kaptein og klubblegende Stine Ballisager Pedersen og midtstopperkollega Andrine Tomter nylig forlot Vålerengas damelag, har klubben vært på utkikk etter defensive forsterkninger.

Mandag ble siste bit av puslespillet løst da amerikaneren Michaela Kovacs (26) satte sitt navn på en to og et halvt års lang kontrakt på Oslo øst.

Hun kommer til Valle fra spill i Allsvenskan for Örebro.

– Føles utrolig bra

– Det føles utrolig bra å signere med Vålerenga. Det er gøy å komme til en klubb som dette med høy kvalitet og gode verdier, sier midtstopperen til klubbens hjemmesider.

Nå ser 26-åringen fram til å komme i gang med livet i sin nye klubb så fort sommerferien er over.

–  Jeg ser frem til å møte lagvenninnene, bli kjent med ligaen og utvikle meg som spiller her, forteller Kovacs.

Startet proffkarrieren i Portugal

Kovacs, som kommer fra den amerikanske delstaten Michigan, startet sin profesjonelle fotballkarriere i portugiske Boaviste, før hun i 2021 dro til den svenske klubben Moron

Etter ett år i Moron, ble hun i november 2021 klar for KIF Örebro, hvor hun raskt etablerte seg som en viktig brikke i laget, og hennes første sesong for klubben endte med seks scoringer og 9. plass i Damallsvenskan.

Før hun reiste til en profftilværelse i Portugal, spilte 26-åringen collegefotball hjemme i  Michigan.

– En veldig god forsvarsspiller

Sportssjef i Vålerenga, Steinar Pedersen, er svært godt fornøyd med å ha lokket amerikaneren til Oslos østkant.

– Fremfor alt er hun en veldig god forsvarsspiller som har to gode sesonger bak seg i Damallsvenskan, og vi er trygge på at Michaela er en spiller som kan gå inn og gjøre en veldig god jobb for oss, sier Pedersen.

Med dagens signering, i tillegg til å ha hentet ungjenta Selma Pettersen i løpet av sommeren, er sportssjefen trygg på at Vålerenga-forsvaret er klart for høstens utfordringer i jakten på seriegull.

– Det har vært viktig for oss å få inn to gode midtstoppere, samt å få resignert kontraktene med Janni Thomsen, Thea Bjelde og Olaug Tvedten. Det gjør at vi er i en god posisjon inn mot en spennende høstsesong, forteller Pedersen.

Powered by Labrador CMS