Daniel Håkans og Simen Juklerød
Daniel Håkans (t.v.), Simen Juklerød og resten av Vålerenga har et godt utgangspunkt før søndagens avgjørende kvalifiseringskamp hjemme på Intility Arena.

Vålerenga nærmer seg Eliteserie-spill også neste år: – En fantastisk sterk seier

Søndag kan Vålerenga sikre videre Eliteserie-spill etter å ha seiret over Kristiansund på bortebane onsdag kveld. – Ingenting er sikkert, understreker imidlertid Christan Borchgrevink.

Etter å ha sluppet unna direkte nedrykk etter søndagens hjemmemøtet med Tromsø på Oslo øst søndag, måtte Vålerenga-laget til Nordmøre og Kristiansund for å fortsette kampen mot nedrykket fra Eliteserien onsdag kveld.

Det ble en kamp og seier som gir østkantgutta all verdens mulighet til å spille i Eliteserien også neste år.

– Dette var en fantastisk sterk seier mot et godt lag. Jeg synes vi styrer gjennom hele kampen, sier venstreback og målscorer Simen Juklerød til TV 2 etter kampen.

Slet med uttelling

Etter seieren er det lett å se tilbake på at den nok burde vært større. En total dominans i banespillet, kunne fort ha blitt uten betydning om ikke finske Daniel Håkans hadde dukket opp med den forløsende scoring i den andre omgangen.

Deretter dukket venstreback Juklerød opp med en for han sjelden scoring.

– Det var deilig å få min første scoring for sesongen i denne kampen, smiler Juklerød til kanalen.

Vålerenga fotball jubler
Vålerenga-spillerne takker de tilreisende supporterne fra Klanen etter onsdagens viktige seier.

Han er ingen utpreget måltyv, men var den som sammen med Håkans stod fram som måltyver da stjernespissen Andrej Ilic ikke hadde årets beste dag på jobb.

– Vi gir litt mer faen

For Vålerenga-trener Geir Bakke, har de siste to ukene både vært krevende og en opptur når det gjelder hvordan gutta hans nå ser ut til å ha sikret overlevelse i norsk fotballs beste selskap.

Før kampen mente han det at spillerne har sluppet seg litt mer løs de siste kampene, har vært en viktig faktor i kampen for å overleve.

Geir Bakke
Vålerenga-trener Geir Bakke var en fornøyd mann etter seieren i Kristiansund.

– Vi har gitt litt mer faen, og det har kanskje vært veldig viktig, mener Bakke.

Høyreback Christian Borchgrevink var også fornøyd etter onsdagens seier, men ville ikke helt ta av etter kampen.

– Ingenting er sikkert. Det er fortsatt 90 minutter fotball å spille før vi kan si at vi er sikret Eliteserie-spill neste år, understreker han overfor TV 2.

Vålerenga dominerte fra start

Før kampen var det mye snakk om Vålerengas superkjøp, serberen Andrej Ilic og hans hodestyrke, og i starten av kampen var det klart hva de kongeblå hadde som hovedplan for å sikre seieren på Nord-Vestlandet.

Det var å få gode innlegg fra vingbackene Borchgrevink og Juklerød mot serberen. Det ga innledningsvis flere tilløp til muligheter for gjestene fra hovedstaden. En tidlig scoring for å roe nervene fikk østkantgutta imidlertid ikke.

Tendensen fra startminuttene, hvor gjestene fra hovedstaden dominerte kampen, fortsatte utover i omgangen.

Christian Borchgrevink
Christian Borchgrevink serverte mange innlegg under onsdagens kamp.

Nordmøringene på sin side hadde svært lite å komme med av spill eller sjanser, selv om Benjamin Stokke på overtid burde ha sendt hjemmelaget i ledelsen.

Etter vel halvtimen fikk de kongeblå også et par store sjanser på skudd fra henholdsvis Elias Hagen og Daniel Håkans, men Kristiansund-keeper Serigne Mor Mbaye vartet opp med gode redninger på begge forsøkene.

Dermed ble det ikke uttelling i løpet av de første 45 minuttene for et Vålerenga-lag som kanskje litt for ofte forsøkte å spille baller på Andrej Ilic inne i feltet. Det førte til at angrepsspillet til tider ble for forutsigbart og lite kreativt.

Håkans og Juklerød sender Klanen til himmels

Med en stor dominans i banespillet etter de første 45 minuttene, startet gutta i kongeblått også de siste 45 minuttene som det klart beste laget.

Og etter fem minutter får Elias Hagen en gyllen mulighet til å sende østkantlaget i ledelsen, med et frispark fra vel 18 meter.

Andrej Ilic
Vålerenga-spiss Andrej Ilic fikk ikke allverdens til i onsdagens bortekamp mot Kristiansund.

Det skuddet går dessverre til side for mål.

Treffe skal derimot finske Håkans gjøre da høyreback Borchgrevink for en gangs skyld sikter innlegget på en annen enn Andrej Ilic. Da kan finnen, som har rykket seg fri fra Kristiansund-forsvarerne, sendte Klanen til himmels med kampens første scoring.

Og med fire minutter igjen å spille, skulle Vålerenga-gutta gjøre overlevelsen enda mer sannsynlig da Simen Juklerød etter en herlig pasning fra innbytter Mohamed Ofkir, kunne øke ledelsen til 2–0.