Oslo 20231107. Vålerengas Thomas Olsen etter 8-1 scoringen under eliteseriekampen i ishockey mellom Vålerenga og Comet Halden i Jordal Amfi.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Vålerenga har slitt med å slå erkerival Storhamar på Hamar. Skulle de endelig lykkes tirsdag kveld?

Straffethriller for Vålerenga på Hamar: - Vi legger ned en veldig god innsats

Vålerenga kom tilbake i kampen mot Storhamar og utlignet til 4-4. Da måtte det 20 straffeslag til før det kunne kåres en vinner mellom de to rivalene.

På én og en halv sesong har ikke Vålerenga klart å ta en eneste borteseier mot Storhamar.

Etter en heroisk innsats fra gutta i kongeblått måtte kampen avgjøres på straffer. Da endte det heller ikke denne gangen med Vålerenga-seier.

- Vi er ikke glade for å tape, men vi er veldig fornøyd med hvordan vi kommer tilbake i kampen, sier Vålerengas bestemann Andrew Nielsen til TV 2 etter kampen.

- En bra laginnsats

Kanadieren, som tirsdag fikk sitt første møte med Storhamar på bortebane, er fornøyd med hvordan laget framstod.

- Jeg synes vi legger ned en veldig god innsats, og gjør en god bortekamp. Det er synd at vi til slutt taper på straffer, sier han.

Etter en kamp hvor det var de mindre kjente navnene som skapte det meste for Vålerenga offensivt, kom det litt kritikk mot de potensielt største stjernene i klubben.

- De to topprekkene til Vålerenga turte for lite og tok litt for lite ansvar offensivt. Vi forventer egentlig mer av dem, sier TV2-ekspert og tidligere Frisk-trener Jan André Aasland under kanalens direktesending fra CC Amfi.

Andrew Nielsen
Kanadieren Andrew Bielsen var Vålerengas bestemann tirsdag kveld.

Aasland var likevel imponert over hvordan gutta fra hovedstaden framstod under tirsdagens bortekamp.

Positiv Vålerenga-start

- Dette var en tett og jevn kamp som kunne bikket begge veier. Det er viktig at laget fikk en så god prestasjon her oppe, mener den tidligere Frisk-treneren.

Før kampen var det som nevnt stort fokus på at det er lenge siden østkantgutta hadde vunnet en hockeymatch på Hamar.

Stian Solberg
Supertalentet Stian Solberg sendte Vålerenga i ledelsen på Hamar.

Vålerenga fikk tidlig en mulighet ved Mathis Olimb, men det blir bare halvveis.

Deretter fulgte lagene hverandre i en tett og jevn periode. Med fem minutter igjen av perioden får så Storhamar og Patrick Thoresen en scoring annullert. Dommerne mener Storhamars Eirik Salsten dytter Vålerenga-keeper Tobias Breivold inn i målet.

Så, med ett minutt igjen å spille av perioden, skal det virkelig ta fyr. Først knaller supertalentet Stian Solberg iskrigerne i ledelsen fra blålinja, før Adrian Saxerud Danielsen, med syv sekunder av perioden utlikner med en styring.

Quenneville-show gir ledelse

Etter en jevn første periode, skulle hjemmelaget få et lite overtak i starten av den andre. Det førte til at amerikaneren Peter Quenneville virkelig kunne storkose seg med to scoringer i løpet av periodens elleve første minutter.

Iskrigerne ga likevel på ingen måte opp kampen etter amerikanerens to scoringer, og bare ti sekunder etter den siste kunne Jørgen Karterud redusere til 2-3..

Derfra og ut ble kampen igjen en jevn og intens affære, men hamarsingene klarte med små marginer å holde ledelsen inn til siste hvil.

Storhamar best på straffer

Den siste perioden ble på mange måter lik de to første. Men i perioder virket det som om Vålerenga hadde mindre å komme med enn i de to første periodene.

Denne sesongen har det likevel stadig vist seg at det er farlig å avskrive Fredrik Anderssons gutter. Og etter fire minutters spill kan Mathis Olimb, med god hjelp av rekkekameratene Mika Partanen og Thomas Olsen utlikne Storhamars ledelse.

Det la til rette for en dramatisk slutt på kampen hvor Jacob Berglund og Storhamar først tar tilbake ledelsen før Sander Thoresen i overtall igjen kan utlikne for Vålerenga.

Den scoringa ga spilleforlengelse som ikke ga målsus for noen lagene. Dermed kunne Storhamar til slutt trekke det lengste strået etter straffeslagskonkurranse.

Vålerenga - Storhamar: 5 -4 etter straffeslagskonkurranse  (1-1,2-1,1-2,0-0). CC Amfi 6.125 tilskuere. Hoveddommere: Karl Erik Robert Öberg Hallin / Petter Bjerkan Bakken 1.per: 0-1 (19.12) Stian Solberg (Christian Torrisen / Andrew Nielsen) 1-1 (19.53) Adrian Saxerud Danielsen (Eirik Salsten) 2.per: 2-1 (26.36) Peter Quenneville (Andreas Martinsen / Tommy Hjelm) 3-1 (31.27) Quenneville (Stefan Espeland / Martin Johnsen) 3-2 (31.37( Jørgen Karterud (Pontus Finstad / Stefan Johansen) 3.per: 3-3 (43.46) Mathis Olimb (Mika Partanen / Thomas Olsen) 4-3 (487.10) Jacob Berglund (Andreas Dahl / Sverre Rønningen) 4-4 (57.17) Sander Thoresen (Nielsen). Utvisninger: SIL: 3x2min VIF: 4x2min