Birk sport er gått konkurs og sykkelmiljøet har tapt en viktig spesialforretning. Foto: Google maps

Spesialbutikk innen sykkel, Birk Sport, er konkurs. Har utsalg på Torshov og Alnabru

Sportsforretningen Birk Sport, som har drevet spesialbutikk innen sykkel i flere år, er konkurs. Butikkene deres i Oslo ligger nederst på Torshov og på Alnabru.  

Publisert

Birk Sport hadde ca 45 ansatte, hvorav en del deltidsansatte. Ifølge bostyrer hadde Birk Sport ved konkursåpningen fire butikker - to i Oslo, én i Bærum og én i Tønsberg. I tillegg kommer en franchisevirksomhet i Larvik, som ikke er direkte rammet.

– Styret i Birk Sport As har dessverre besluttet å melde selskapet konkurs. Årsaken til konkursen er grunnet et tøft prispress i sportsmarkedet, svak bruttomargin, leveranseproblemer og at selskapet ikke har lykkes med å gjennomføre en redningspakke mellom eierne og hovedkreditorer, heter det i en melding på nettsiden.

Det var Dagens Næringsliv som først meldte om saken i dag.

20 millioner i minus

– Selskapets styre har begjært oppbud, da det ikke er funnet grunnlag for videre drift, sier bostyrer Andreas S. Christensen i KCO Advokatertil Børsen.

Ifølge bostyrer har selskapet opplyst at de hadde et underskudd på i underkant av 20 millioner i fjor.

Full oversikt får bostyreren når kreditorene har meldt sine krav innen kravfristen 11. februar. Christensen er nå i gang med å registrere selskapets verdier.

Flere interessenter

Overfor Børsen bekrefter Christensen også at han allerede er i kontakt med flere interessenter som har meldt seg.

– Det har vært mange henvendelser fra virksomheter i sportsbransjen og også andre. Jeg er i kontakt med flest mulig av dem i håp om en god løsning for de ansatte og for å videreføre deler av virksomheten, sier Christensen.

Powered by Labrador CMS