Den første dagen med byrådsforhandlinger var over rundt klokken 16, søndag. Fra venstre: James Stove Lorentzen (H), Eirik Lae Solberg (H) og Anne Lindboe (H).
Den første dagen med byrådsforhandlinger var over rundt klokken 16, søndag. Fra venstre: James Stove Lorentzen (H), Eirik Lae Solberg (H) og Anne Lindboe (H).

Byrådsforhandlingene i Oslo ferdige for dagen – fortsetter mandag

Rundt klokken 16 søndag er dag én av byrådsforhandlingene i Oslo mellom Høyre og Venstre over.

Publisert

Oppdatert klokken 16:19

Målet med forhandlingene er at partiene skal bli enige om en politisk plattform.

– Samtalene fortsetter mandag. Da er temaet skole, varsler Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg overfor NRK.

Søndag har partiene diskutert kriminalitet og beredskap.

– I dag skal vi snakke om hvordan vi kan sørge for at byen vår er trygg for innbyggerne, også i fremtiden. Vi skal snakke om beredskap og hvordan vi bekjemper og forebygger kriminalitet, sa Lae Solberg til Avisa Oslo tidligere søndag.

Høyre og Venstre har bare 26 av 59 mandater og er dermed nødt til å få flere om bord dersom de skal ha et flertall i byrådet. Planen er å få med seg KrF og Frp.

– Nå har vi byrådsforhandlinger her, så finner vi både tid og sted for samtaler med Kristelig Folkeparti og forhåpentligvis Fremskrittspartiet. Jeg har respekt for at Frp skal gjøre noen interne vurderinger. Så håper jeg vi får til en god dialog med dem etter hvert, sier Lae Solberg.

Oslo Frp har imidlertid sagt at de ikke ønsker være et rent støtteparti for et byråd bestående av Høyre og Venstre.

– I utgangspunktet kommer vi ikke til å være et støtteparti for byrådet. Det betyr at man får et mindretallsbyråd som ikke har støtte fra Frp, sa fylkesleder Andreas Meeg-Bentzen til NRK tidligere i uka.

Powered by Labrador CMS