Tobias Lindstrøm setter inn Vålerengas fjerde mål mot Frisk lørdag kveld, og Martin Røymark kan slippe jubelen løs. Foto: André Kjernsli

Vålerenga med årets hittil viktigste borteseier mot Frisk

Frisk vant oppgjøret i Furuset Forum for to dager siden. Dermed måtte Vålerenga vinne i Askerhallen for å ikke komme helt skjevt ut i kampen om å nå finalen.

Publisert

Før den andre semifinalen mot Frisk var det litt rusk i maskineriet til Vålerenga. Riktignok er Martin Laumann Ylven tilbake etter skade, men Colin Spaberg Olsen fikk en smell på formiddagstreningen og sto over lørdagens oppgjør mot Asker-laget.

VIF kommer godt i gang i denne kampen. Thomas Olsen kommer gjennom tidlig og Frisk må ty til ulovlige midler for å stoppe ham.

Høy intensitet

I det påfølgende overtallsspillet får gjestene et par store sjanser, men klarer ikke å sette pucken bak Frisk-målvakt Nicklas Dahlberg.

Frisk-keeper Nicklas Dahlberg fikk det hektisk i begynnelsen av semifinalen. Men Vålerenga fikk ikke satt pucken bak sisteskansen i første periode. Foto: André Kjernsli

Det ene overtallet følges av ett til, mendet blir ingen mål. Vålerenga har likevel kommet godt i gang og kunne godt ha ledet midtveis i førsteperioden. Det er høy intensitet, og det eneste som mangler er en scoring.  Begge lag går til første pause uten mål. Det bør Frisk være mest fornøyd med.

Skuddstatistikk 1. periode: Frisk: 3 VIF: !4

Marerittstart på andre periode

Midtperioden starter på verst tenkelig måte for VIF. Kalle Ekelund får 2 + 10 minutter, og Mats Trygg får 2 minutter for tripping. Det fører ikke til baklengs, men det gir Frisk mulighet til å spille seg inn i kampen igjen, akkurat som for to dager siden.

Frisk jublet først i midtperioden etter scoring av Hampus Gustafsson. Foto: André Kjernsli

Nå tenner det til i Askerhallen. Det deles ut friske taklinger, og begge lag har sjanser til å gå i ledelsen. VIF pådrar seg nok en utvisning, og etter å ha vartet opp med noen fantastiske redninger må Steffen Søberg kapitulere. Det er poengplukker nummer 1 i Frisk, Hampus Gustafsson, som er sist på pucken.

Ask går ikke ut på dato

Frisks målscorer pådrar seg deretter en utvisning som det ikke kommer noe ut av. Men like etter er det klart for utligning i Askerhallen. Evigunge Morten Ask er sistemann på pucken etter pasning fra Andreas Heier.

— Dommerne pirker for mye. De må ikke ta bort intensiteten i sporten vår, sier Roy Johansen etter seieren mot Frisk. Foto: André Kjernsli

Frisk får nok en spiller utvist, og denne gangen får Enga noe ut av overtallsspillet. Stefan Espeland finter skudd, men sender pucken til Kalle Ekelund, som sikkert sette pucken i mål bak en utspilt Frisk-keeper. VIF har i løpet av kort tid snudd kampen.

Mot slutten av midtperioden fått gjestene nok en mulighet til å spille i overtall, og med fire sekunder igjen av perioden setter Martin Røymark pucken i mål etter at Nicklas Dahlberg må gi en retur på et skudd fra Tobias Lindstrøm. I forhold til spill og sjanser leder Vålerenga kampen fortjent før sisteperioden.

Skuddstatistikk 2. periode: Frisk: 7 VIF: 8

Scoring i overtall

Etter til dels høy temperatur i midtperioden går det litt roligere for seg nå. Det er Frisk som må levere for å holde liv i matchen. Det kan se ut til at Enga er mer fornøyd med å forsvare ledelsen nå.

Her slipper Frisks sisteskanse, inn det første av tre mål i midtperioden. Foto: André Kjernsli

Men må passe seg så de ikke slipper Frisk inn i kampen igjen. Så er det akkurat det som skjer. Frisk etablerer seg i gjestenes sone, og etter fint pasningsspill kliner Victor Björklund pucken i mål bak en sjanseløs Steffen Søberg. Frisk beholder initiativet i perioden. Og VIF må gire opp dersom de skal hale dette i land.

Men så får Enga uventet hjelp av Frisk, som drar på seg nok en utvisning. Mot slutten av overtallsspillet styrer Tobias Lindstrøm inn en puck fra rekkekamerat Rasmus Ahlholm.

Med tre minutter igjen av tredje periode må Frisk nå virkelig finne på noe lurt for å snu dette. De siste to minutter spiller Frisk med seks utespillere, men Vålerenga drar i land en seier som en stund hang i en tynn tråd.

Skuddstatistikk 3. periode VIF: 10 Frisk: 5

— Dommerne pirker for mye

I VIF-garderoben etter kampen treffer VårtOslo på trener Roy Johansen. Den gamle storspilleren og landslagstreneren er glad for seieren. Men er ikke like fornøyd med mennene i sort og hvitt.

Vålerenga fikk mye å glede seg over i andre periode. Foto: André Kjernsli

—  Jeg synes dommerene pirker for mye. Nå er det sluttspill, da må vi tåle høyere temperatur. Dommerne må ikke ta bort intensiteten i sporten vår, sier Roy Johansen.

Men nå er i hvert fall Vålerenga på skinner igjen. Og det er treneren glad for.

— Vi spilte bra i forrige kamp også, men nå fikk vi uttelling på sjansene, spesielt i overtall, avslutter Johansen.

Sluttresultat: 2-4 (1-1 sammenlagt)

VIFs bestemann: Tobias Lindstrøm

Powered by Labrador CMS