Bodil Jenssen Houg var landets første fylkeskommunale mobbombud, i Buskerud. Nå følger Oslo etter. Foto: Buskerud fylkeskommune
Bodil Jenssen Houg var landets første fylkeskommunale mobbombud, i Buskerud. Nå følger Oslo etter. Foto: Buskerud fylkeskommune

Nå får elever og foreldre i Oslo et mobbeombud. Se hvem som har søkt jobben

Publisert

116 personer har søkt på stillingen som mobbeombud i Oslo. På søkerlisten finner vi klart flest kandidater med pedagogisk bakgrunn, inkludert fem rektorer.

Mobbeombudet skal ansettes så raskt som mulig. Søknadsfristen var 15. januar, og bystyrets forretningsutvalg har startet prosessen med å finne den beste kandidaten på søkerlisten. Ombudet er ventet på plass innen sommeren.

Buskerud første fylke med mobbeombud

Prøveordningen med mobbeombud startet i Buskerud i 2013, og Bodil Jenssen Houg ble det første mobbeombudet i landet. Senere kom fylkene Østfold, Hordaland og Nordland med på ordningen. Mobbeombudene jobber både forebyggende og går inn i konkrete mobbesaker.

Resultatene fra prøveordningen er lagt fram i en rapport laget av Telemarksforskning, og det er rimelig å tro at Oslo kommune vil skjele til denne rapporten når de bestemmer seg for nytt mobbeombud.

Byrådssekretær for oppvekst og kunnskap, Halvard Hølleland, understreker at mobbeombudet må stå fritt og derfor skal fungere uavhengig av utdanningsetaten. Mobbeombudet vil sortere rett under ordføreren og bystyret.

Kan kontaktes av foreldre og elever

Mobbeombudets arbeidsområde inkluderer barn helt fra barnehagestadiet og til og med videregående skole. Oslo Kommune vil at det skal være en person som kan kontaktes av foreldre og elever, og ombudet skal vokte at både barnehager, skoler og utdanningsetaten følger gjeldende lover og regler.

— Vi har ikke helt definert hvordan rapporteringen fra ombudet skal foregå ennå, sier Hølleland

Byrådssekretær Hallvard Hølleland forklarer om ansettelsen av et mobbeombud i Oslo Foto: Privat
Byrådssekretær Hallvard Hølleland forklarer om ansettelsen av et mobbeombud i Oslo Foto: Privat

Mange søkere med pedagogisk bakgrunn

På søkerlisten finner vi klart flest kandidater med pedagogisk bakgrunn, enten som lærere eller pedagogiske ledere. Et navn å merke seg er rektor og forfatter Katti Anker Teisberg, som har samarbeidet med Buskeruds mobbeombud Bodil Jenssen Houg. Sammen har de skrevet masteroppgaven "Her mobber vi ikke, for det har rektor sagt". Teisberg har forfattet antimobbeboka "En for alle".

Rektorene har funnet besøkstiden

I alt fem rektorer og assisterende rektorer har søkt. Disse er Jørgen Bjørnson Aanderaa; Persbråten videregående skole, Bente Aimee Borren; Hauketo skole, Bianca Halvorsen; Rom skole i Askim og Kjerstin Owren; Holmlia skole og Nina Kristin Sæthre; Kastellet skole. På spørsmål fra elevene Ludvik og Halvor, i Kastellet News, om hun har hørt om personer som er blitt mobbet, svarer Sæthre: «Ja, det har jeg, men det har jeg ordnet opp i.»

Blant navnene finner vi også Tone Lise Asphol, som står bak soundtracket Into a Fantasy, til Dreamworks-filmen, Dragetreneren 2. Også tidligere fotballreporter, adjunkt Frithjof Wilborn, er blant de 116 søkerne. Av søkerne er 80 kvinner og 36 menn.

 

Powered by Labrador CMS