Sportslig leder i Lokomotiv Oslo, Arthur Garnes, presenterer årets trenere, ferskingene Oddbjørn Sindland (t.v) og Jørgen Reikerås (t,h) Foto: Anders Høilund

I dag risikerer Vålerenga 2 å bli overkjørt av Lokomotiv Oslo

Fotballklubben Lokomotiv Oslo var innflytterne som laget eget lag på Evergreen pub i Pilestredet for 20 år siden. Men nå har de rykket opp i Norsk Tipping-ligaen.

Publisert

Oslo-klubben Lokomotiv Oslo, også kjent som «Loket», spiller fotball på nivå fire.  3.divisjon, Norsk Tipping-ligaen, som den offisielt heter. Der spiller de mot kjente lag om Frigg og Lyn, samt mot Vålerenga 2.

— Spør du folk som følger med på fotball, vil de kanskje si at vi er et sunnmørslag basert i Oslo. Vi har fortsatt hovedsponsoren vår i Sparebank1 Søre Sunnmøre, og det er mange Sunnmøringer på våre to øvrige lag. Men på A-laget er det kun fire som er Sunnmøringer, sier sportslig leder og tidligere trener gjennom tolv sesonger, Arthur Bakke Garnes.

Har arbeidet seg opp gjennom divisjonene

Med sunnmørsk beskjedenhet unnlater Garnes å nevne at med ham som både spiller og trener avanserte Lokomotiv Oslo fra dypet av de laveste divisjoner og opp til 3. divisjon, og etter at laget kvalifiserte seg for Norsk Tipping-ligaen, har han siden 2017 vært sportslig leder.

— Vi har færrest ressurser av lagene i divisjonen. Ambisjonen er selvsagt å holde oss her, når vi først spiller på dette nivået. Vi har tre treninger i uka, i tillegg kommer kamper, forklarer Garnes

Det er Oddbjørn Sindland (25) og Jørgen Reikerås (23) som er trenere denne sesongen. Begge er rekruttert fra Norges Idrettshøyskole der de studerer mot en mastergrad i coaching og idrettspsykologi, og begge trener sitt første seniorlag. Trenerne i Loket får mye verdifull erfaring, men det er lite med betaling i den dugnadsbaserte klubben.

Rekrutterer fra innflyttere til Oslo

— Vi rekrutterer primært folk som kommer til Oslo for å jobbe eller gå på skole. Blant de 21 på A-laget, er faktisk kun tre fra Oslo. Halvparten er fra Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Hordaland, i tillegg er det enkeltspillere fra Troms, Trøndelag, Rogaland, Agder, Telemark, Akershus, Østfold, ramser Garnes opp.

Bak fra venstre: Vegard Hellebust, Mika Mykkeltvedt, Henrik Elvevold, Adrian Nyland Ørsahl, Jonas Njerve, Sølve Dahlin Sæter, Sander Djupvik, Ola Rognebakke, Ole-Johan Skrede, Peder (prøvespiller).
Foran fra venstre: Mathias Nordby Sørensen, Sivert Pieroth, Joakim Fuglår, Jørgen Birkeland, Olav Kildal, Kjetil Steinsvik Paulsen, Jon Jæger, Iver Ukkestad. Foto: Anders Høilund

Med den rekrutteringen laget har, har Loket mindre gjennomtrekk av spillere enn mange andre lag i Oslo som opplever at spillere skifter klubber ofte. Det har alltid vært viktig for Lokomotiv Oslo at det er et godt miljø, som spillerne trives i.

— Det er ingen spiller som kommer til oss for å tjene penger på fotballen. Hver av disse spillerne betaler kontingent, selger sesongkort og stiller opp på dugnad til en verdi av nærmere seks tusen kroner i året for å få være med, sier Garnes, og slår ut med armen for presentere laget sitt.

Hjemmekamper på Marienlyst

Lokomotiv trener på Idrettshøyskolen, men spiller kampene på Marienlyst og har samme hjemmebane som tabellnaboen Frigg.

— I fjor hadde vi hele seks turer til bortekamper i Møre og Romsdal, men i år ble det heldigvis primært motstandere på Østlandet i tillegg til en eksotisk tur til Finnmark for å møte Norild i Vadsø. Det kunne vært verre, sier Garnes.

Trener Jørgen Reikerås forklarer for spillergruppa hvordan Vålerenga 2 skal slås. Foto: Anders Høilund

Årets to første kamper i 3. divisjon har endt uavgjort for Loket. 0-0 mot Grei og 1-1 mot Ullern. Neste seriekamp er mot Vålerenga 2 på Intility stadion, i dag 27. april kl. 19.00

Rangert på 82. plass

Gjennom femteplassen i fjorårets serie ble laget rangert som nummer 82 i landet og automatisk kvalifisert til cupen.

— Vi har vært med i cupen tidligere, men da har vi måtte spille kvalifisering for å få være med. Ambisjonen for året må være å komme til andre runde, minst, sier trener Reikerås.

I de første rundene i cupen, er det Norges Fotballforbund som velger ut motstanderne. De velger lokale lag mot hverandre, og gjerne lag fra de øverste divisjonene mot lag fra de laveste. Sist Lokomotiv Oslo møtte et storlag i 1. runde, var i 2015 da de møtte Vålerenga i første runde.

Vålerenga til Gudbrandsdalen, Loket til Halden

I år har Fotballforbundet bestemt at Vålerengas mange tilhengere i Gudbrandsdalen skal få besøk av sitt favorittlag når Fåberg, litt nord for Lillehammer, skal være verter.

Fotballaget Lokomotiv Oslo har en logo som burde gjøre Vy grønne av misunnelse.

Lokomotiv må på sin side reise til Halden, for å møte Kvik Halden fra 2. divisjon.

— Vi hadde håpet på hjemmekamp, spesielt siden Kvik spiller en divisjon over oss og har hatt hjemmekamp i første runde i cupen de tre foregående årene, sier Garnes.

Reisen til Halden bekymrer ikke spillergruppa, som er mer opptatt av at det er en fin stadion med godt naturgress. De har tro på en cupbombe. – Cup er cup, sies det jo, sier trener Sindland.

Powered by Labrador CMS