Sportsklubben 09 sumovinnere
Denne gjengen fro Sportsklubben 09 på Dælenenga forsynte seg godt av medaljefatet under NM i sumobryting i Bjølsenhallen.

Sumoprofilen Grizzly gir seg som bryter etter at Løkka-klubben Sp 09 opplevde gullrush under NM

16 gull og elleve andre medaljer ble fangsten for sumobryterne fra Dælenenga-klubben Sp 09 under NM i Bjølsenhallen. Det var også det siste mesterskapet for en av Løkka-klubbens store sumoprofiler.

Publisert

Folk flest forbinder nok sumobryting med store og tilsynelatende overvektige japanenere, som sloss på brytematta iført en "bleie". 

Selv om idretten er aller størst i Sør-Øst Asia, har den også etterhvert kommet til Europa og Norge.

Lørdag arrangerte den tradisjonsrike Dælenenga-klubben Sportsklubben 09 bryting norgesmesterskap i sumobryting i sine midlertidige lokaler i Bjølsenhallen.

– Utrolig stolte

Det ble et svært hyggelig messterskap for arrangørklubben, som endte med i alt 16 gull, åtte sølv og fem bronsemedaljer til Sp 09.

–  Vi er utrolig stolte av de fantastiske resultatene til våre utøvere. Egentlig er det en ganske utrolig prestasjon, sier leder for Sportsklubben 09 bryting, Håvard Solli Bergheim til VårtOslo.

Anders "Grizzly" Fægri ble hedret for sin innsats for norsk sumobryting av klubbleder Håvard Solli Bergheim og Japans ambassadør til Norge, Hiroshi Kawamura

Resultatene fra mesterskapet viser at Løkka-klubben fremdeles er den ledende klubben hva gjelder antall utøvere og meritter innen sumosporten i Norge. Men nå kommer flere klubber etter. 

Klubber som Atletklubben 1954 fra Vardø, Halden atletklubb og Ski bryteklubb er noen av klubbene som satser på sumosporten, og som har fått frem egne bryteprofiler.

– Det er flott å se at flere klubber og utøvere blir med, noe som fører til hardere konkurranse og flere utøvere inn i sumosporten i Norge, mener Solli Bergheim.

En profil takket av

Lørdagens mesterskap ble også det siste for en av norsk sumobrytings største profiler. Etter mesterskapet takket nemlig Løkka-bryteren Anders "Grizzly" Fægri for seg på matta. 

I den forbindelse fik han overrakt Sp09s hederspris av Japans ambassadør til Norge, Hiroshi Kawamura.

Ambassadøren var til stede som æresgjest under NM, noe arrangørklubben virkelig satte stor pris på.

– Heldigvis vil klubben nyte godt av å ha Anders med oss videre. Han besitter en enorm kompetanse og var i høst dommer under Sumo-VM i Japan, avslutter Håvard Solli Bergheim.

Finn ut om vårtOslo passer for deg.

Klikk her!
Powered by Labrador CMS