Anders Blegeberg og Erik Engen blir radarparet som skal gjøre oss allminnelige hockeyinteresserte klokere på vinterens store lagidrett.

Fra i dag får Vålerenga ishockey sin helt egen podcast – Hockeypodden

Tre særdeles velkvalifiserte og dyktige personer har tatt initiativet til den nye podcasten til Vålerenga ishockey. Hockeypodden blir å finne ukentlig på en podplattform nær deg.

Publisert

Den aller første sendingen ble spilt inn 1. august. Da satt Roy Johansen og Espen Knutsen i studio. I tillegg er det en reportasje fra årets Ironman og intervju med Vålerengas egen jerngutt, Filip Lalande.

Ansvarlige for den nye podcasten er en særdeles velkvalifisert trio. Disse inkluderer radiostemmen Erik Engen, med fartstid fra P4, NRK Østlandssendingen og nå Radio Metro.

Hans makker blir Anders Blegeberg, mannen som i sin tid var med å starte Spectrum Flyers og som nå er lærer på Wang toppidrettsgymnas. Blegeberg er sportseksperten, men har også bakgrunn som hockeykommentator for Canal + og Supersport.

– Jeg er bare et vanlig kålhue og kan så vidt gå på skøyter. Jeg kan kjenne igjen et flott mål, men trenger Blegeberg til å forklare meg hvorfor målet er flott, sier Engen.

I den første sendingen av Hockeypodden måtte Espen Knutsen og Roy Johansen svare på hva som egentlig skjedde i sluttspillet i fjorårssesongen. Foto: Atle Ensersen

Sårt tiltrengt podcast

Med seg som produsent har de Atle Enersen, med et mangeårig engasjement for Vålerenga hockey. Med på laget er også Radio Metro, som låner ut det tekniske utstyret og har redaktøransvar for sendingen. Radiokanalen planlegger også å publisere podcasten på nattestid.

– Dette er sårt tiltrengt tiltak som burde vært her for flere år siden. Det er en skam at en sfære som Vålerenga ishockey ikke har hatt sin egen podcast. Sendingene vil 90 prosent handle om Vålerenga, men det blir unaturlig å ikke nevne hvordan det går med resten av lagene, sier Engen.

Ukentlig vil podcasten oppsummere Vålerenga og Get-ligaen. Annenhver uke vil podcasten i tillegg inkludere intervju med en Vålerenga-personlighet, som Zuccarello, Jimmer’n, Brede Csiszar eller Jan Tore Kjær – personer som har betydd mye for klubben.

Navnet på den nye podcasten blir «Hockeypodden» og den litt utvidete sendingen annenhver uke får navnet «Hockeypodden Power Play».

Erik Engen er den erfarne radiomannen som nå tar på seg å gjøre hockeyfansen til Vålerenga til et lykkeligere folkeslag. Foto: Atle Enersen

– Jeg gleder meg

– Første episode tar for seg hva som skjedde i sluttslippet i fjor, da det var åpenbart at noe som gikk feil. Vi snakker om nysigneringer og hva Roy ser for seg fra laget fremover i sesongen, forteller Engen.

Podcasterne får ikke fem flate øre for innsatsen, men gjør jobben av pur glede.

– Vi synes generelt det er lite oppmerksomhet rundt hockey. Vi tenkte derfor at vi kunne lage litt blest om hockey, vi som er interesserte i dette selv. Jeg gleder meg, og det er stor stas. Nå får jeg en dårlig unnskyldning for å kunne dra opp på Jordal og følge laget på treninger og kamper.

Ukas høydepunkt

Podcasten skiller seg fra gutteromspoder ved at vi har med oss Radio Metro, en solid kapasitet på det faglige.

Sendingene blir spilt inn der det passer seg. Selve podden blir å finne på Hockeypodden.no fra i dag. Snart blir programmet også å finne på iTunes og andre podplattformer.

Ifølge Erik Engen er det godt mulig podcasten vil bli spilt inn på mandager, når helgas serierunde er ferdig og neste (på tirsdag) er rett rundt hjørnet. De hockeyinteresserte kan dermed gå lysere tider i møte. Lykkes hockeypodden, kan ukas første arbeidsdag gå fra å være blåmandag til å bli ukas høydepunkt.

Powered by Labrador CMS