Nasjonalmuseet skal vise frem et Kandinskij-maleri (innfelt) til en verdi av omtrent 250 millioner kroner.

Vasilij Kandinskij-maleri til 250 millioner kroner skal vises i Nasjonalmuseet

Et maleri av den russiske kunstneren Vasilij Kandinskij til en verdi av drøyt 250 millioner kroner er på plass i Nasjonalmuseet. Det er Sparebankstiftelsen dyreste kjøp, og første Kandinskij-maleri i norske museumssamlinger.

Publisert

Kandinskij er på samme nivå som Picasso, Munch, Matisse og Kirchner, sier avdelingsdirektør Anders Bjørnsen i Sparebankstiftelsen DNB til Aftenposten.

Det er stiftelsen som har gått til innkjøp av verket «Rigide et courbé», som ble malt i 1935. Stiftelsen har nå deponert maleriet til Nasjonalmuseet, der det skal vises på ubestemt tid.

Kandinskij regnes som en av 1900-tallets mest toneangivende malere. «Rigide et courbé» har tidligere tilhørt Guggenheim-museets samling. Nå er det altså på plass i Oslo.

Vasilij Kandinskijs «Rigide et courbé» som har blitt kjøpt inn til Nasjonalmuseet av Sparebanstiftelsen DNB, til en svimlende sum.

– Frem til nå har ingen av maleriene hans vært representert i norske museumssamlinger, og vi i stiftelsen er svært glade for å ha kunnet bidra til at han nå er det, sier Bjørnsen.

Maleriet ble sist solgt på auksjon hos Christie's i New York i 2016. Da gikk det for omtrent 256 millioner kroner. Sparebankstiftelsen DNB vil ikke gå ut med den eksakte summen de har kjøpt maleriet for. De bekrefter imidlertid at det er det dyreste kjøpet de har gjennomført.

Powered by Labrador CMS