Oslo 20220512. Tone Hansen er ansatt som ny adm. direktør i Munch-museet.Byråd for kultur, idrett og frivillighet Omar Samy Gamal (SV) t.h.og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i midten.Foto: Terje Pedersen / NTB
Til v. Tone Hansen, direktør ved Munch-museet, er en av Oslos kulturaktører som Omar Samy Gamal (SV) oppfordrer til å boikotte israelske kulturaktører. I midten byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Kulturbyråd Omar Samy Gamal (SV) vil ha Israel-boikott i Oslo: - Jeg er sterkt uenig, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap)

Omar Samy Gamal (SV) er som kulturbyråd sjef for Oslos kommunale kulturinstitusjoner. Nå oppfordrer Gamal til boikott av israelske kulturaktører. Men får kraftig motbør fra sin egen sjef, byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Publisert

På sin egen Facebook-side skriver kulturbyråd Omar Samy Gamal (SV) at Israels blokade og bombing av Gaza, samt en ventet bakkeinvasjon, er i strid med folkeretten.

- Stengte grenser, ingen mulighet for å flykte, ingen mulighet for å få inn medisiner, mat og vann, samtidig som sivile, sykehus og FN-skoler bombes, er folkemord, skriver Omar Samy Gamal.

Fordømmer Hamas

Kulturbyråden fra SV fordømmer i det samme innlegget også Hamas. Men bruker ikke begrepet "terror" eller "terrorisme" om Hamas-angrepene som kostet mange sivile israelere livet for en drøy uke siden.

- Hamas sine angrep og drap på sivile for en uke siden må, skal og blir fordømt, men kan ikke på noen som helst måte rettferdiggjøre den kollektive avstraffelsen som nå skjer på Gaza, skriver Omar Samy Gamal.

- Boikott alt samarbeid

Helt til slutt i Facebook-innlegget fra kulturbyråden kommer oppfordringen til Oslos kulturaktører og institusjoner til å boikott Israel.

- Jeg oppfordrer alle kulturaktører- og institusjoner i Oslo til å boikotte alt samarbeid med alle israelske kulturaktører som ikke aktivt motarbeider den israelske statens handlinger, frem til folkemordet stopper, og blokaden av Gaza- og okkupasjonen av Palestina oppheves, skriver Omar Samy Gamal.

- Bringer ikke verden fremover

Men fra sin egen sjef, byrådsleder Raymond Johansen (Ap), får kulturbyråden fra SV tommelen ned for at Oslos kulturaktører skal boikotte israelske kulturaktører.

- Det er jeg sterkt uenig i, skriver Johansen i en sms til VårtOslo.

- Kan du utdype det? Hvorfor er du uenig?

- Hva menes med "aktivt motarbeide"? Jeg mener generelt at det skal mye til å boikotte, skriver byrådslederen.

- Å ikke snakke med vil sjelden føre verden fremover. At jeg er mot den lovstridige israelske okkupasjonen av det palestinske området er en annen sak, skriver Raymond Johansen.

Powered by Labrador CMS