Det var svært risikabelt å bevege seg rundt på glatta i Oslo sentrum mandag.

Fortsatt speilblankt glatt. Ruter ber folk som skal reise med buss beregne ekstra godt med tid

Mildvær og regn førte til speilblanke veier og store trafikale problemer i hele byen andre juledag. Og det kan bli ille også i morgen. — Beregn ekstra god tid om du skal reise med buss tirsdag morgen, er rådet fra Ruter.

Publisert

Gående, syklende, busser og bilister slet med å komme seg trygt fram til bestemmelsesstedet mandag. Over hele byen var det speilblankt.

skadelegevakta i Storgata pleier slike væromslag å føre til stor pågang av osloborgere som må innom for gips eller annen behandling etter å ha gått på ræva på glatta.

— Strøsanda bare regner bort

Mandag kveld virket det likevel ikke som det var det store trykket av folk som hadde brukket noe på legevakta.

— Vi har ikke noen full oversikt ennå, men hadde det vært ekstra stor pågang hadde vi nok fått høre det, sier medievakt ved Oslo universitetssykehus, Anders Bayer, til VårtOslo mandag kveld.

Det var heller ikke bare for de som tok beina fatt det var vanskelig å komme seg fram andre juledag.

Også bilister og bussene til Ruter slet med væromslaget og speilblanke veier.

Det var scørt utfordrende kjøreforhold mange steder i hovedstaden mandag.

I Holmenkollåsen var det tidlig på ettermiddagen så ille at politiet måtte stenge Holmenkolleveien i en periode, for å kunne berge biler som hadde kjørt seg fast.

Hos byens strø- og brøytemannskaper var andre juledag svært travel. Men det var minimalt de kunne gjøre for å bedre framkommeligheten på veiene. Den kampen vant værgudene.

— Vi har vel fått en 200 meldinger i dag fra folk som mener det er glatt og ønsker at vi skal komme å strø der de bor. Det er litt sånn været er nå. Vi strør, og strøet regner vekk, sier seksjonssjef i bymiljøetaten Joakim Hjertum til NTB.

— Beregn god tid til jobb

For kollektivtrafikken var heller ikke værforholdene optimale, og spesielt i busstrafikken ble det problemer mandag.

På morgenen kolliderte to busser i Sandakerveien på grunn av det glatte føret, og kjøreforholdene førte til både forsinkelser og innstillinger i busstrafikken.

På Romsås hadde noen klart å strø glattisen mandag ettermiddag.

Flere busser måtte også berges etter å ha kjørt seg fast på mandagens hålkeføre.

Nå håper pressevakt i Ruter, Sofie Brun, at forholdene kan bli bedre tirsdag morgen, men værmeldingen ser absolutt ikke veldig lovende ut.

— Det er vanskelig å si hvordan det blir tirsdag morgen, men skal du reise med buss bør du nok beregne litt ekstra tid. De reisende bør også følge med på våre nettsider eller app for oppdatert reiseinformasjon, sier hun.

Er det en ting Ruter-folket kan glede seg over er det at det skinnegående materiellet så langt har klart seg godt gjennom jula uten store forsinkelser eller uønskede hendelser.

Powered by Labrador CMS