Hvor lenge sitter Dag-Eilev Fagermo trygt som VIF-trener? Etter tap 1-0 for Odd søndag ligger Vålerenga på kvalikplass.

Marerittet fortsetter for Fagermo og Vålerenga – sju strake seriekamper uten seier

På hjemmebane gikk Vålerenga på nederlag mot Odd og ligger dermed tredje sist i Eliteserien. Sju seriekamper på rad uten seier er fasit for VIF-trener Dag-Eilev Fagermo etter tapet for gamleklubben fra Skien.

Publisert

Tobias Lauritsen og Leopold Wahlstedt sørget for at Vålerenga-krisen fortsatte da Odd vant 1-0 søndag kveld.

Vålerenga hadde ikke vunnet en eliteseriekamp på 50 dager før de fikk besøk av Odd søndag kveld. Oslo-klubben startet klart best med store sjanser av Osame Sahraoui, Henrik Udahl, Amor Layouni og Petter Strand.

— Jeg synes vi spiller godt

Layouni kom nærmest da han og Henrik Bjørdal kombinerte seg fint inn i boksen, og svensken fikk fyrt av alene med keeper. Leopold Wahlstedt var våken i Odd-buret og fikk parert ballen unna.

Vålerenga-laget måtte dermed gå i garderoben på stillingen 0-0.

— Det er den mest slitsomme omgangen jeg har spilt i livet, tror jeg. Jeg har vært ute lenge med skade. Jeg synes vi spiller bra og kommer til flere gode sjanser, sa Layouni til Discovery i pausen.

Layouni startet sin første kamp for Oslo-klubben siden 1-5-tapet borte mot Bodø/Glimt 18. april.

Lauritsen på hodet

Etter hvilen var det gjestene som kom best ut. Espen Ruud slo ballen inn mot bakerste stolpe, hvor Tobias Lauritsen var fullstendig overlegen i duellen foran mål, og nikket inn ledermålet.

Vålerengas Osame Sahraoui feller Odds Jesper Svenungsen Skau. Men oslokluben er ikke bare på etterskudd på banen - også på tabellen er de langt bak de beste.

Vålerenga fortsatte å presse på hvor både Vegar Hedenstad, Strand, Seedy Jatta og Tobias Christensen fikk fyrt av, men Wahlstedt fungerte som en levende vegg i Odd-buret. Strand fyrte også av et skudd i stolpen.

Krisestatistikk for VIF

Med søndagens tap forlenger Vålerenga rekken sin til sju strake kamper uten seier. Oslo-klubben er i fullstendig krise med kun 11 poeng på sine 12 kamper denne sesongen.

Det holder kun til 14.-plass og er fire poeng unna nedrykksgrensen.

Sist Vålerenga vant en kamp i Eliteserien var 3-1-seieren borte mot Sandefjord 8. mai.

Siste hjemmeseier var 24. april, hvor de vant 1-0 over Jerv. Odd sikret sin tredje strake borteseier i Eliteserien og klatrer opp til 10.-plass på tabellen.

Powered by Labrador CMS