Konferansegjester ser på når politiet fjerner klimaaktivister som demonstrerer utenfor Equinors høstkonferanse på Det Norske Teateret tirsdag.

Klimaaktivister fra Extinction Rebellion pågrepet under Equinor-arrangement i sentrum

Et antall klimaaktivister dukket opp for å demonstrere ved Equinors høstkonferanse i Oslo. Fem personer ble innbrakt av politiet.

Publisert

– I etterkant av klimatoppmøtet i Egypt, der Støres regjering gjorde en alt for dårlig jobb for å redde en verden i krise, er det upassende å ønske velkommen til en hyggelig Equinor-sammenkomst finansiert av oljepenger, mener Extinction Rebellion.

Organisasjonen mener statsminister Støre legitimerer et selskap som utfører grove handlinger.

– Equinor tar fra meg en trygg framtid. Rosebank-feltet alene slipper ut like mye CO2 som 28 land. Hvordan våger Equinor og statsministeren å feire seg selv? Derfor stopper jeg oljefesten, sier aktivist Jonas Kittelsen, fra Extinction Rebellion.

Prøvde å trenge seg inn

– Flere har valgt å ikke etterkomme politiets pålegg, og flere har prøvd å trenge seg inn på arrangementet. Vi har god kontroll, slik jeg har oppfattet det, sier operasjonsleder Alexander Østerhaug i Oslo politidistrikt til NTB.

Arrangementet ved Det Norske Teatret i Oslo sentrum er i regi av Equinor og pågår gjennom hele dagen. Aktivistene begynte å dukke opp rundt klokken 12.30 tirsdag.

Powered by Labrador CMS