DEBATT

Lars Thorsen er leder for Stopp islamiseringen av Norge (Sian). Tidligere denne måneden ble Sian nektet å brenne Koranen utenfor den tyrkiske ambassaden. — Brenning av koraner bør ikke finne sted i byen vår, sier leder i Unge Sentrum, Simen Bondevik.
Lars Thorsen er leder for Stopp islamiseringen av Norge (Sian). Tidligere denne måneden ble Sian nektet å brenne Koranen utenfor den tyrkiske ambassaden. — Brenning av koraner bør ikke finne sted i byen vår, sier leder i Unge Sentrum, Simen Bondevik.

- Hver gang en koran brennes uten at det møter tydelig motstand, blir det litt mindre trygt for muslimer i Oslo

Koranbrenning er sjikanerende, respektløst og et direkte angrep på muslimers religionsfrihet og trygghet. Nå trenger vi at Oslos lokalpolitikere tar til ordet mot brenning av koraner!

Publisert

Igjen har høyreekstreme krefter flere steder i norden fått bred oppmerksomhet for sin brenning av koranen. Blant annet har Rasmus Paludan brent koranen utenfor den tyrkiske ambassaden i Sverige, og SIAN har forsøkt å gjennomføre lignende aksjoner i Oslo.

Denne utviklingen gjør meg provosert og lei meg. Hvis Oslo virkelig skal være en by for alle, er vi nødt til å ta opp kampen for muslimers religionsfrihet og trygghet. Brenning av koraner bør ikke finne sted i byen vår. Hathandlinger kan ikke lenger bortforklares med ytringsfrihet.

Vi vet fra før av at muslimer er svært utsatt for hets, trakassering og angrep. En rekke terrorangrep internasjonalt og her i Norge, deriblant angrepet på Al-Noor-moskeen, har forståelig nok gjort flere muslimer utrygge. Sånn kan vi ikke ha det.

Et livssynsåpent samfunn

Jeg ønsker meg et livssynsåpent samfunn der vi viser respekt for hverandre og legger til rette for religion- og livssynsutøvelse. I byen vår skal du være like trygg uansett hva du tror eller ikke tror på. Da trenger vi folkevalgte politikere som tør å ta denne kampen.

Hver gang en koran brennes uten at det møter tydelig motstand, blir det litt mindre trygt for muslimer i Oslo. Det er ikke uten grunn at flere foreldre nå er redde for å sende barna sine til moskeen. Ingen muslimske barn skal måtte oppleve sjikane og hets på grunn av sin tro.

I et livssynsåpent samfunn skal det selvsagt være rom for å diskutere og kritisere ulike religioner, også islam. Men brenning av koronaen er en ekstremt primitiv og sjikanerende måte å uttrykke misnøyen sin på. Det kommer rett og slett ingenting positivt ut av det.

Jeg ville reagert

Hvis Partiet Sentrum kommer inn i bystyret etter valget vil vi løfte kampen for et livssynsåpent samfunn med respekt for hverandres tro og livssyn høyt på agendaen. Det inkluderer å jobbe mot koranbrenning og andre former for hatytringer mot muslimer.

Jeg har full forståelse for muslimer som kjenner på et sterkt ubehag i forbindelse med den siste tidens koranbrenning. Som kristen ville jeg også blitt støtt og reagert dersom noen hadde stått og brent bibelen utenfor kirken når jeg skal på gudstjeneste. Et lokalsamfunn hvor enkelte velger å vandalisere ting som er hellige for andre ønsker jeg meg ikke.

Koranbrenning er sjikanerende, primitivt og skadelig for samfunnet vårt. Tiden er overmoden for at flere politikere tar til orde mot det. Vi i Partiet Sentrum kommer hvertfall til å gjøre alt vi kan for å sikre reell trygghet og religionsfrihet for alle som bor i byen vår!

Powered by Labrador CMS