Aksjonsgruppa for Palestina hadde blant annet med seg tre krav til helseministeren under aksjonen utenfor Helse- og omsorgsdepartementet.

Ble møtt av dette synet mandag

– Vi ønsker å sette lys på den fullstendig uholdbare og ekstreme situasjonen, heter det fra aksjonsgruppa som satte seg ned utenfor bygningen i sentrum idet folk skulle på jobb mandag.

Publisert

Med tre krav til helseministeren, gjennomførte Aksjonsgruppa for Palestina en aksjon utenfor Helse- og omsorgsdepartementet i Teatergata i sentrum.

– Vi krever at helseministeren tydelig fordømmer de mange israelske angrepene på palestinske helseinstitusjoner, helsepersonell og ambulansetjenester, heter det fra aksjonsgruppa i en pressemelding.

Med seg på demonstrasjonen mandag morgen, hadde gruppa med seg et brev om konsekvensene av Israels krigføring på Gazastripen. 

Tre krav

Brevet skulle overrekkes helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap). Aksjonsgruppa hadde med seg tre krav til ministeren. 

Medlemmer fra Aksjonsgruppa for Palestina kledd som helsepersonell med bind for øynene under demonstrasjonen ved Helse- og omsorgsdepartementet mandag morgen.

De krever varig våpenhvile umiddelbart, at Gaza åpnes for nødhjelp, og at helsevesenet i Gaza gjenoppbygges.

– Vi ønsker å sette lys på den fullstendig uholdbare og ekstreme situasjonen hele det palestinske helsevesenet befinner seg i på grunn av Israels sadistiske, målrettede og hittil uhindrede angrep, fortsetter aksjonsgruppa.

Ap-landsstyremøte

Senere samme formiddag meldte Aksjonsgruppa for Palestina for øvrig at rundt femti aktivister ville blokkere Arbeiderpartiet sitt landsstyremøte på Oslo Kongressenter ved Youngstorget midt på dagen mandag der statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) skal tale.

Demonstrasjon utenfor Arbeiderpartiets landsstyremøte og partileders tale i Oslo kongressenter.

– Vi krever at regjeringspartiet Ap stanser Norges deltakelse i brudd på folkeretten, heter det i en uttalelse fra aksjonsgruppa.Powered by Labrador CMS