Fra v. Bjørg Sandkjær, Morten Edvardsen og Synne Lerhol på valgkampstand i Spikersuppa. - Det er ingen motsetning mellom å satse på både by og bygd, mener Edvardsen.

- Ingen motsetning mellom by og bygd. Regjeringen leverer for Oslo, mener Morten Edvardsen (Sp)

- Både før og etter at regjeringen tiltrådte fikk vi høre stadige skremsler fra særlig Høyre og Venstre om hvor fælt det ville bli for Oslo med Senterpartiet i regjering, sier gruppeleder for Sp i bystyret, Morten Edvardsen.

Publisert

- Hurdalsplattformen og forslaget til statsbudsjett har gjort skremslene fra Høyre og Venstre til skamme, sier Morten Edvardsen (Sp).

Senterpartiets gruppeleder i bystyret påpeker at Ap/Sp-regjeringen legger 250 millioner kroner ekstra på bordet til Oslo. Og at pengene ikke er øremerket, men kan benyttes som såkalt frie midler.

- Staten betaler 70 prosent av kollektivutbygging

- Vi står midt oppe i budsjettbehandlingen i Oslo, og dette er midler vi virkelig har bruk for etter åtte år med en borgerlig regjering, sier Edvardsen.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) besøkte i høst barneskoleelever på AKS ved Berg skole, der Ap-lederen selv begynte på gymnas i 1976.

Han mener oslofolk allerede etter tre uker med den nye regjeringen tydelig kan se et retningsskifte. Og trekker frem at det i Hurdalsplattformen blant annet satses på å fase inn gratis AKS for førsteklassingene.

- Noe som vil frigjøre de pengene Oslo selv bruker på dette i dag. Det samme gjelder skolemat og at staten skal ta 70 prosent av kostnaden ved store kollektivutbygginger i Oslo, sier Morten Edvardsen.

- Mer penger til aktiviteter for barn og unge

- I tillegg kommer 30 millioner kroner til Oslo i form av reversering av den borgerlige regjeringens kutt i de ressurskrevende tjenestene, mer penger til politiet og til forebygging av organisert kriminalitet, påpeker Sp-politikeren i bystyret.

Edvardsen viser til at det også skal komme ti millioner ekstra til leverkårsutsatte områder i Oslo samt mer penger i tilskudd til kommunale utleieboliger.

- Maksprisen i barnehager skal også ned, og fjerning av merverdiavgiften for frivilligheten vil gjøre at de har mer penger til å gi flere barn og unge aktiviteter. Det kommer til å bli mye lettere å være Oslo-politiker etter regjeringsskiftet. Det er ingen motsetning mellom å satse på både by og bygd, sier Morten Edvardsen.

Powered by Labrador CMS